بریدههایی از کتاب سیر عشق
۴٫۱
(۲۵۳)
ما از نظر احساسی، منفینگری همسرمان را با رفتار دلگرمکنندهٔ دوستان و خانوادهمان مقایسه میکنیم، یعنی کسانی که هیچگاه تحت چنین فشارهایی نبودهاند.
sayna.s
هیچگاه نباید صدایمان را بلند کنیم، باید درایت ویژهای به کار ببریم، باید برای جا افتادن هر درس زمان زیادی صرف کنیم و اطمینان حاصل کنیم که برای هر نشانهٔ منفی که استادانه در گفتوگو تعبیه شده، حداقل ده مورد تعریفوتمجید داشته باشیم. از همه مهمتر، باید خونسرد باشیم.
sayna.s
همچون کودکی که با ترس به تواناییهای ظاهراً معجزهآسای پدر و مادرش احترام میگذارد، تواناییهای طرف مقابل را اغراقآمیزانه بزرگ جلوه میدهیم.
sayna.s
ملامتهایی که به معشوقمان روا میداریم معنای بخصوصی ندارند. چنین حرفهای ناعادلانهای را به هیچ کس دیگری روی این کرهٔ خاکی نخواهیم گفت؛ اما یورشهای وحشیانهٔ ما مصداق عجیبی است از صمیمیت و اطمینان، نشانهای از خود عشق و در نوع خود مانیفستی است نامعقول از تعهد. ما قادریم به هر غریبهای حرفهایی معقول و مؤدبانه بزنیم، اما تنها در حضور معشوق است که با تمام وجودمان معتقدیم میتوانیم به خودمان جرئت دهیم که بیش از حد و بیحدوحصر نامعقول باشیم.
sayna.s
برای داشتن روابط خوب، نیازی نیست دائماً عاقلانه رفتار کنیم؛ تمام مهارتی که نیاز داریم این است که چند وقت یکبار بتوانیم با روی گشوده اقرار کنیم که شاید در یکی دو موقعیت، احمقانه رفتار کردهایم.
sayna.s
من هیچوقت نمیتونم همهٔ کارهایی رو که ازم میخوای انجام بدم یا دقیقاً همونطوری که تو میخوای باشم، تو هم نمیتونی، ولی ترجیح میدم اینطور فکر کنم که ما میتونیم از اون دسته آدمهایی باشیم که جرئت میکنن خودِ واقعیشون رو به هم معرفی کنن. در غیر این صورت چیزی که بینمون میمونه سکوته و دروغ که دشمنان اصلی عشق هستن.»
sayna.s
افرادی که شنوندههای خوبی هستند نیز به اندازهٔ افرادی که خوب منظور خود را بیان میکنند، مهم و کمیاب هستند.
sayna.s
پیام حقیقی به شکل ترحمانگیزی پسرونده است: «من در اعماق وجودم هنوز نوزاد هستم و اکنون نیاز دارم که تو پدر یا مادرم باشی. به تو نیاز دارم که دلیل ناخوشیام را به درستی حدس بزنی، همانطور که وقتی بچه بودم، همان زمان که جوانههای عشق در من روییده شد، اطرافیانم نیازهایم را حدس میزدند.»
sayna.s
تنها وقتی که مجبور نیستیم توضیح بدهیم، میتوانیم مطمئن باشیم که حقیقتاً درک شدهایم.
sayna.s
کسی که قهر میکند هم سخت نیازمند درک شدن از سوی شخص دیگر است و هم کاملاً مصر است که هیچ کاری در راستای وقوع این درک انجام ندهد. خودِ نیاز به توضیح دادن، هستهٔ این دلخوری را شکل میدهد: اگر طرف مقابل توضیحی بخواهد، مسلماً لیاقت توضیح شنیدن ندارد. باید اضافه کنیم که این مزیتی است که دیگری با ما قهر کند: یعنی طرف مقابل آنقدری به ما احترام میگذارد و قبولمان دارد که فکر میکند ما باید ناراحتی ناگفتهٔ وی را درک کنیم. این یکی از موهبتهای عجیبوغریب عشق است.
sayna.s
زندگی بدون گفتوگوی صبورانه تلخ میشود
sayna.s
ما در بیشتر موقعیتهای مهم زندگیمان با مسائل پیچیده کنار میآییم و در نتیجه، شرایط را برای از بین بردن پیچیدگیها و رفع صبورانهٔ آنها مهیا میکنیم. از جمله در: تجارت خارجی، مهاجرت، تومورشناسی... اما وقتی نوبت به زندگی خانوادگی میرسد، تصور ویرانگری از آسایش در سر میپرورانیم که در عوض باعث میشود از گفتوگوی طولانی به شدت بیزار شویم.
sayna.s
در عشق واقعی، نیازی نیست به طرز ملالتباری هرچیزی به زبان آورده یا دیکته شود. وقتی دو نفر به یکدیگر تعلق دارند، بالاخره یک احساس متقابلِ حقیقتاً حیرتآور وجود دارد که بر اساس آن هر دو طرف، جهان را کاملاً مشابه هم میبینند.
sayna.s
چند قرن بعد، این تفکر که سنمان ایجاب میکند ازدواج کنیم به نظر عجیب خواهد آمد، اگر کلاً به دور از تمدن به حساب نیاید.
sayna.s
موفقیت هر رابطهای را نباید فقط از روی میزان شاد بودن یک زوج از با هم بودن تعیین کرد، بلکه باید دید هرکدام چقدر ممکن است از اینکه کلاً با کسی رابطه نداشته باشد، نگران شود.
sayna.s
تا حد شرمآوری، جذابیت ازدواج خلاصه میشود در ناخوشایند بودن تنهایی.
sayna.s
زندگی در تنهایی، توجیهناپذیر است.
sayna.s
بررسی موشکافانه در فرایند زناشویی نسبی است و اگر از زوجی بخواهند با صبوری و حواس جمع دقیقاً توضیح دهند به چه دلیلی درخواست ازدواج داده یا به درخواست ازدواج پاسخ مثبت دادهاند، غیررمانتیک و حتی بیارزش جلوه میکند.
sayna.s
هیچکس به اندازهٔ کسی که با او ازدواج میکنیم، نمیتواند ما را نابود کند.
sayna.s
تأکید میشود که اگر اختیار امور به هیچ داوری خارج از آن رابطه سپرده نشود، روابط بهتر پیش میروند. زیرا وصلتهای رمانتیک باید در اختیار انحصاری افراد مربوطه باشد، بدون در نظر گرفتن حتی آنهایی که چند سال پیش یکی از طرفین را هر روز عصر حمام میکرده و آخر هفتهها او را با کالسکه به پارک بات میبرده تا به کبوترها خردهنان بدهد.
sayna.s
حجم
۲۲۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۵۲ صفحه
حجم
۲۲۷٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۵۲ صفحه
قیمت:
۱۲۰,۰۰۰
۳۶,۰۰۰۷۰%
تومان