بریدههایی از کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟
۴٫۶
(۱۸۹۹)
نباید ملاک خوب بودن نماز را فقط اشک و گریه و لرزیدن از خوف خدا سر نماز، بدانیم.
حمیدرضا فیاضی
شاید هیچوقت عاشق نشدی! راه عاشق شدن که این نیست! باید رنج و زحمت بکشی. تو چه رنج و زحمتی در این راه کشیدهای که حالا انتظار داری عاشق شوی؟!
حمیدرضا فیاضی
درست است که اهلبیت (ع) وقتی به نماز میایستادند، تمام ارکان بدنشان از خوف حضرت حق میلرزید و از اشتیاق حضرت رب، رنگ چهرهشان متغیر میشد، ولی فعلاً ما نمیتوانیم چنین نمازهایی بخوانیم، شاید تا آخر عمرمان هم توفیق پیدا نکنیم اینگونه نماز بخوانیم. پس قاعدتاً نماز خوب برای ما، نماز دیگری است.
حمیدرضا فیاضی
ضمن آنکه نماز بیرونق، موجب عذاب وجدان آدمهای با ایمان است. و انسان مدام احساس میکند بدهی خود را به خدا پرداخت نکرده است؛ تازه بعد از هر نماز کسالتبار، انسان بدهکارتر هم میشود. با نماز توأم با کسالت، نمیشود کسالت روح را برطرف کرد
حمیدرضا فیاضی
«راهی به ما نشان دهید تا آدم شویم.» آقای بهجت (ره) فرمودند: «نمازتان را اول وقت بخوانید!»
حمیدرضا فیاضی
انسان تا وقتی از زندگی خودش لذت نبرد که با خدا رفیق نمیشود. آدم دَمَغ، بدعُنق و بداخلاق، که به سمت خدا نمیرود. این آدم همیشه با خودش و دیگران درگیر است. آدم اول باید درست زندگی کند، و برای اینکه درست زندگی کند، اول باید درست نماز بخواند.
حمیدرضا فیاضی
نماز بخوان تا با همۀ رنجهایی که در دنیا هست از زندگی خودت لذت ببری و احساس رضایت کنی، بعد با خدایی که این زندگی زیبا و این حیات طیبه را به تو هدیه داده است، رفیق میشوی.
حمیدرضا فیاضی
روح انسانها، در جریان زندگی روزمره آسیب میبیند، دچار اختلال میشود و تنظیمش به هم میخورد. نماز، دستگاه تنظیمکنندۀ روح آدمی است.
حمیدرضا فیاضی
حتماً دیدهاید بعضیها وقتی گرفتار میشوند، میگویند: «خدایا مگر من چکار کردهام که اینقدر باید بدبختی بکشم؟!» اگر کسی بخواهد این حرف را درست بگوید، باید بگوید: «خدایا مگر من بد نماز میخوانم که اینقدر گرفتار میشوم؟!»
حمیدرضا فیاضی
هر موقع در زندگیات نقصی دیدی، نقص مادی و معنوی، نقص روحی و جسمی، به عنوان اولین اقدام، نمازت را بررسی کن؛ شاید در نماز کم میگذاری.
حمیدرضا فیاضی
نقل شده است که «بوعلی سینا» وقتی نمیتوانست یک مسأله علمی را حل کند، به مسجد میرفت و دو رکعت نماز میخواند، بعد آن مسأله را حل میکرد
حمیدرضا فیاضی
اگر ما نمازمان را درست کنیم، به چیز دیگری احتیاج نداریم، چرا که خود نماز بقیه کارها را درست میکند.
حمیدرضا فیاضی
امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند: «شما به عمل به آنچه میدانید محتاجترید تا به دانستن آنچه که نمیدانید.»
حمیدرضا فیاضی
نماز زنده است، شعور دارد، متحرک است، فعال است، بصیر است، آگاه است. نماز مثل یک عادت شخصی یا یک مراسم عمومی نیست.
حمیدرضا فیاضی
در اینجا روی سخن ما با نمازخوانها است. آنها اگر خوب نماز بخوانند، بینمازها عاشق نماز خواهند شد. ما گناه تمام بینمازها را به گردن نمازخوانها میاندازیم چرا که اگر نمازخوانها قشنگ نماز بخوانند، اگر نمازخوانها از نمازشان لذت کافی و بهرۀ وافی ببرند، طبیعتاً اکثر بینمازها هم به سمت نماز گرایش پیدا خواهند کرد
حمیدرضا فیاضی
«هر کسی که خداوند از او یک نماز را قبول کند، عذابش نمینماید.»
حمیدرضا فیاضی
«اگر نماز بندهای قبول شود، اعمال دیگر او نیز قبول میشود و اگر نمازش پذیرفته نشود، اعمال دیگر او نیز پذیرفته نخواهد شد»
حمیدرضا فیاضی
چشم انسان فقط وقتی که او سرحال و بانشاط است خوب میبیند. عقل انسان وقتی که او سرزنده است، خوب کار میکند و موجب خلاقیت میشود. قلب انسان تنها وقتی خوب کار میکند که احساس خوشبختی کند و وقتی قلب کسی خوب کار کرد، به دیگران محبت پیدا میکند و با همه مهربان خواهد بود.
حمیدرضا فیاضی
پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند: «جُعِلَ قُرَّۀُ عَینِی فِی الصَّلَاة؛ نور چشم من نماز است.»
حمیدرضا فیاضی
عبادت به معنای خاص کلمه یعنی از همۀ کارها دست برداری و جلوی خدا، هر طور که او گفت بایستی، به فکر او باشی، به ذکر او مشغول باشی و تمام حرکاتت در اختیار اوامر او باشد. عبادت به معنای خاص کلمه یعنی نماز.
حمیدرضا فیاضی
حجم
۱۲۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
حجم
۱۲۸٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
قیمت:
۲۷,۰۰۰
۱۳,۵۰۰۵۰%
تومان