بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب چرا حجاب؟ | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب چرا حجاب؟

بریده‌هایی از کتاب چرا حجاب؟

انتشارات:انتشارات مرسل
امتیاز:
۳.۲از ۲۱ رأی
۳٫۲
(۲۱)
حیا را به گونه‌ای دیگر نیز تقسیم کرده‌اند: پسندیده، ناپسند. حیای پسندیده: در این نوع حیا، انسان نه در خلوت و نه در معرض دید دیگران، مرتکب فعل حرام نمی‌شود؛ چون همواره خود را در محضر خداوند می‌بیند. حیای ناپسند: در این نوع حیا، انسان به علّت کم‌رویی بسیاری از مسائل شرعی را که نمی‌داند، نمی‌پرسد. همانند دانش‌آموزی که از روی کم‌رویی بسیاری از مسائل را نمی‌پرسد و در نتیجه همواره نادان می‌ماند.
سیّد جواد
زمامداران مسیحی با یکی از افسران خائن مسلمان به نام «براق بن‌عمار» هم‌دست شدند و به کمک وی دو کار انجام دادند: ۱ ـ مشروبات الکلی را به حدّ وفور و زیاد در شهرهای اسپانیا با قیمت‌های ارزان و نازل وارد کردند و در اختیار جوانان مسلمان قرار دادند. ۲ ـ دختران طنّاز و دلربای اروپایی را گروه گروه وارد شهرهاکردند و به آنها راه جذب جوانان مسلمان را آموزش دادند و وقتی فساد به زمامداران سرایت کرد، مقدّمات نابودی و سقوط مسلمین فراهم شد.»
سیّد جواد
معمولا دیده می‌شود در سریال‌ها و فیلم‌ها، زنان بی‌حجاب و کم‌حجاب دارای شخصیت و احترام خاصی بوده و در طبقات بالای اجتماع قرار دارند و هرگاه بخواهند سیمای یک زن فقیر و درمانده و کم فرهنگ را نشان دهند، زنی باحجاب و چادر به سر را به نمایش در می‌آورند. و این نقیصه خواسته یا ناخواسته، از روی عمد و یا غیرعمد در بعضی و بهتر بگوییم در بیشتر برنامه‌های صدا و سیما وجود دارد.
سیّد جواد
جامعه‌ای که زن را برهنه می‌خواهد، جامعه‌ای که روز به روز زن را به آرایش بیشتر دعوت می‌کند و به خاطر زیبایی و قوّهٔ جنسی‌اش از او به عنوان یک تابلوی تبلیغاتی استفاده می‌کند و جامعه‌ای که از زن برای جلب جهانگردان و... استفاده می‌کند، هرگز نباید انتظار داشته باشد که در آرامش به سر برد. در چنین جامعه‌ای شخصیت زن تا حدّ یک عروسک و یا یک کالای بی‌ارزش سقوط می‌کند و ارزش‌های والای انسانی او به کلّی از دست می‌رود و در این صورت او تنها به زیبایی و جوانی‌اش می‌تواند بنازد، نه به ارزش‌های درونی و معنوی خود، و چه دردناک است که بدانیم این جوانی و زیبایی مانند بهاری است که خزانی را در پی دارد، ولی ارزش‌های درونی و معنوی و ذاتی برای همیشه باقی و ماندگار است.
سیّد جواد
زینت چیست؟ در زبان فارسی زینت به معنای زیبایی در مقابل زشتی قرار می‌گیرد. از مضامین و مفاد آیه این طور استنباط می‌شود که زنان نباید آرایش‌های مصنوعی خویش را که معمولا به اعضای بدن اضافه می‌شود چون سرمه، خضاب، کرم، رژلب، ریمل، انگشتر، گردن‌بند و... ظاهر سازند.
یااباصالح‌المهدی
اگر زنی بی‌حجاب است و خود را در جامعه نمایان می‌کند، علّت آن را باید در بی‌غیرتی مردان جستجو کرد؛ چرا که چنین مردانی به گونه‌ای به بدحجابی بانوان خویش حسّاسیت لازم را نشان نداده و پذیرفته‌اند که زنانشان این گونه درمعرض دید شکارچیان گرسنه قرار گیرند. اگر مردی دارای غیرت باشد، در نگاهداری ناموس خود کوتاهی نمی‌کند و نمی‌پسندد ناموسش به عنوان طعمه و شکار شکارچیان آلوده قرار گیرد و همواره بیم آن دارد که تیر زهرآلود شیطان‌های دو پا، شریک زندگی او را زخمی کند.
sadeghi
ازدیگر عوامل بی‌حجابی زنان در اجتماع، تقلید جاهلانه یا به عبارتی همان چشم و هم‌چشمی است.
sadeghi
اگر مردی دارای غیرت باشد، در نگاهداری ناموس خود کوتاهی نمی‌کند و نمی‌پسندد ناموسش به عنوان طعمه و شکار شکارچیان آلوده قرار گیرد و همواره بیم آن دارد که تیر زهرآلود شیطان‌های دو پا، شریک زندگی او را زخمی کند. غیرت یعنی رشک بردن، حمیت، تعصّب، ناموس‌پرستی (ناموس‌دوستی) و غیرت به معنای کوتاهی نکردن و اهمال نکردن در حفظ و نگاهبانی آنچه لازم و ضروری است، غیرت یعنی دفاع از محبوب در مقابل متجاوز.
سیّد جواد
می‌توان گفت دلیل بخشی از بی‌حجابی زنان در جامعه؛ عدم توجّه مردان و رضایت آنها به بی‌حجابی ناموسشان است.
سیّد جواد
ای ز افسون فرنگی بی‌خبر فتنه‌ها در آستین او نگر از فریب او اگر خواهی امان اشترانش را ز حوض خود بران (اقبال لاهوری)
سیّد جواد
پیامبر بزرگوار اسلام (ص) فرمود: «هر آینه خواهد آمد بر مردم زمانی که به سلامت نماند دین صاحب دینی، مگر آن که فرار کند از سر کوه به سر کوه دیگر و از سوراخی به سوراخی دیگر مانند روباه با بچّه‌هایش. یعنی هم چنان که روباه از ترس آن که مبادا گرگ بچّه‌هایش را بخورد، آنها را به دندان گرفته از این سوراخ به سوراخ دیگری فرار می‌کند که بچّه‌هایش محفوظ بمانند، همین طور صاحب دین باید دینش را از مردم به کناره‌گیری و اعتزال از آنها قرار دهد. گفتند: یا رسول‌اللّه! چه زمانی است؟ فرمود: در وقتی که نرسد معیشت مگر به معصیت‌های خدا، پس در آن وقت حلال می‌شود عذوبت. گفتند: یا رسول‌اللّه! شما ما را به ازدواج امر فرمودید؟ فرمود: بلی، ولکن در آن زمان هلاک مرد به دست پدر و مادرش است و اگر پدر و مادر نداشته باشد، هلاکتش به دست زنش و اولادش است و اگر زن و اولاد نداشته باشد، به دست خویشان و همسایگانش است. گفتند: چگونه هلاکتش به دست آ نها خواهد بود؟ فرمود: سرزنش می‌کنند او را به تنگی معاش و تکلیف می‌کنند به چیزهایی که طاقت آن را ندارد، تا وارد می‌کنند او را در موارد هلاک.»
سیّد جواد
ای دختر جوان! روزی شادابی و طراوت جوانی با تو وداع می‌کند و تو هستی و خدایت و تنها راه جبران کمبودها و عقده‌های عاطفی، روحی و روانی و اجتماعی و کسب عزّت، عظمت و شخصیت انسانی در گرو تقوا، ایمان، انجام اعمال و کارهای شایسته و مخالفت با هواهای نفسانی امکان‌پذیر است.
سیّد جواد
امام موسی بن جعفر (ع) می‌فرمایند: (لَیسَ مِنْ شیعَتِنا مَنْ لاتَتَحَدَّثُ الُْمخَدَّراتُ بِوَرَعِهِ فی خُدُورِهِنَّ) «از شیعیان ما نیستند، آنان که زنان و دختران خود را به عفاف و پاکدامنی ارشاد و راهنمایی نکنند.»
سیّد جواد
برخی از دختران جوان به خصوص از این بابت که چرا در ادارات، دستگاه‌های دولتی و سازمان‌ها و شرکت‌ها و کارخانه‌های خصوصی استخدام نمی‌شوند، عصبانی و ناراحتند، در حالی که وظیفهٔ اصلی خود را فراموش کرده‌اند. حال آن که اسلام زنانی را که در امر تعلیم و تربیت فرزندان به موفّقیت می‌رسند، به عنوان زنان نمونه معرّفی می‌کند. دردآور است اگر بگویم برخی از دختران جوان بر پایه تفکرات غیر اصولی و ناصحیح با حقوقی بسیار پایین و بدون هیچ گونه مزایا در برخی از اداره‌ات و سازمان‌ها مشغول به کار می‌شوند، آیا این گونه دختران نمی‌توانند در خانه بیش از این درآمدزا باشند و حال آن که شخصیت و متانت آنها هم در خانه محفوظ می‌ماند؟
سیّد جواد
در کتاب قرب الاسناد از امام صادق (ع) نقل شده که امام باقر (ع) فرمود: «حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) در مورد کارهای خانه و بیرون خانه، از رسول خدا (ص) درخواست داوری کردند. آن حضرت کارهای درون خانه را به فاطمه (س) واگذار کرد و کارهای بیرون خانه را بر عهدهٔ علی (ع) گذارد. فاطمه (س) (در واکنش به این داوری) می‌فرماید: جز خدا کسی نمی‌داند که از این تقسیم کار تا چه اندازه خوشحال شدم، از این رو که رسول خدا (ص) تحمّل زحمت خانهٔ مردان را بر من واگذاشت و مرا به اموری موظّف کرد که دیگر به بیرون رفتن از خانه و تصادم با مردان نیازی ندارم.»
سیّد جواد
در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده که حضرت فرمودند: (لاینْبَغی لِلْمَرْاَةِ اَنْ تَنْکشِفَ بَینَ یدَی الْیهُودِیةِ وَ النَّصْرانِیةِ، فَاِنَّهُنَّ قَدْ یصِفْنَ لِاَزْواجِهِنَّ) «سزاوار نیست زن مسلمان در برابر زن یهودی یا نصرانی برهنه شود؛ چرا که آنها آنچه را دیده‌اند برای شوهرانشان توصیف می‌کنند.»
سیّد جواد
و این همان معنای آیهٔ ۳۶ از سورهٔ مبارکهٔ احزاب است که می‌فرماید: (وَ ما کانَ لِمُؤْمِنٍ وَ لامُؤْمِنَةٍ اِذا قَضَی اللّهُ وَ رَسوُلُهُ اَمْرآ اَنْ یکوُنَ لَهُمُ الْخِیرَةُ مِنْ اَمْرِهِمْ وَ مَنْ یعْصِ اللّهَ وَ رَسوُلَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلالا مُبینآ) «هیچ مرد و زن باایمانی حق ندارد هنگامی که خدا و پیامبرش امری را لازم بدانند، اختیاری از خود (در برابر فرمان خدا) داشته باشد و هر کس نافرمانی خدا و رسولش را کند، به گمراهی آشکاری گرفتار شده است.»
یاحسین
امام صادق (ع) می‌فرمایند: (اِنَّ خَیرَ نِساءِکمُ الَّتی... وَ اِذا خَلَتْ مَعَ غَیرِهِ لَبِسَتْ مَعَهُ دِرْعُ الْحَیاء) «بهترین زنان شما آن زنی است که چون با مرد بیگانه باشد، لباس محکمی از حیا و عفّت دربرکند.»
هدی✌
امام صادق (ص) که می‌فرمایند: (مَنْ رَقَّ وَجْهُهُ، رَقَّ عِلْمُهُ) «کسی که کم‌رو باشد، کم‌دانش است.»
هدی✌
حجاب از نظر لغوی یعنی پنهان کردن. این معنا در کتاب‌های «لسان‌العرب»، «المنجد» و «الرائد» آمده است و در کتاب‌های مذکور حجاب؛ به پرده و حایل میان دو چیز نیز معنا شده است. در «قاموس قرآن» و «فرهنگ لغات قرآن» حجاب به معنای «پرده» به کار برده شده است.
yasamin

حجم

۱۷۵٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۹۷ صفحه

حجم

۱۷۵٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۹۷ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان