بریدههایی از کتاب ستارهشناسی به زبان آدمیزاد
۳٫۸
(۴۵)
برای اشتراک این نشریه میتوانید از وبگاه نشریه اقدام کنید: danestaniha.hmg.ir
یا از وبگاه گروه مجلات همشهری: www.hamshahrimags.com. وبگاه باشگاه خوانندگان مجلهٔ دانستنیها را هم از دست ندهید: professorha.ir.
هدی✌
نشانی اینترنتی آن از این قرار است: www.nightsky.ws. شمارهٔ تماس تلفنی نشریه نیز: ۶۶۸۸۸۴۱ (۰۳۱۱).
هدی✌
برای اشتراک این ماهنامه رجوع کنید به www.nojum.ir یا با شمارهٔ بخش اشتراکِ آن تماس بگیرید: ۸۸۲۸۶۹۳۲ (۰۲۱).
هدی✌
معروفترین نشریهٔ ستارهشناسی در ایران ماهنامهٔ نجوم است که اعضای تحریریهٔ آن در همهٔ دورههایش از قدیمیترین و بهترین ستارهشناسهای آماتوری و حرفهای ایران هستند. دقتِ علمی مطالبِ نشریه بسیار بالا و قابلاستناد است.
هدی✌
برای دانلود فایلهای تورنت رجوع کنید به وبگاه kickass.to و برای دانلودِ مستقیم به وبگاههای www.ebook۳۰۰۰.com یا www.libgen.org.
هدی✌
اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید این دو وبگاه را نیز به شما معرفی میکنیم که در آن دانشمندهای واقعی ناسا پاسخگوی شما هستند. در این نشانی، دربارهٔ خورشید و تأثیراتش بر زمین اگر سؤالی دارید بپرسید: بخش «از دانشمندِ علومِ فضایی بپرسید» یا درواقع “Ask the Space Scientist” در این نشانی: image.gsfc.nasa.gov/poetry/ask/askmag.html. اگر مطالعاتتان در زمینهٔ ستارهشناسی پیشرفت کرد و دربارهٔ پدیدههای پیچیدهای مثل سیاهچاله و اختروش پرسش دارید بروید به این نشانی: «ستارهشناسانِ انرژیبالا» در imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/ask_an_astronomer.html. حواستان باشد در این دو وبگاه و احتمالاً در بیشتر وبگاهها و گروههای اینترنتی دیگر، همه میتوانند پرسشهای شما و پاسخها را ببینند.
هدی✌
بسیاری از وبگاههای فارسیزبانِ نجومی، «تالار گفتگو» یا «فوروم» دارند که میتوانید سؤالهایتان را بپرسید. برای نمونه رجوع کنید به: forum.parssky.com/forum.php و نیز forum.avastarco.com.
هدی✌
تحریریهٔ مجلهٔ اسکای اند تلسکوپ، صاحب یکی از بهترین وبگاههای ستارهشناسی است به نشانی www.skyandtelescope.com. اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید در این وبگاه، صفحهای هست به نام «آسمانِ هفته در یک نگاه» یا درواقع “This Week’s Sky at a Glance” که میتوانید جزییاتِ اتفاقاتِ مهمِ هفته را ببینید و پیگیری کنید: www.skyandtelescope.com/observing/ataglance. در این صفحه، گزارشی دقیق از موقعیت سیارهها و دنبالهدارها و ستارههای مهم و شکلِ ماه و وضعیتِ دیگر اجرام آمده و به کمک آن میتوانید بهآسانی آسمان را رصد کنید.
هدی✌
بد نیست به فرومِ وبگاهِ آوااِستار (forum.avastarco.com) هم بپیوندید و بهویژه از انجمنی در این نجوم به اسم «معرفی مراکز و گروههای نجومی» استفاده کنید. در نهایت یادتان باشد که کلیدِ یافتنِ گروههای نجومی در ایران این است: جستجو کنید!
هدی✌
نگاه کنید به فهرستِ موجود از برخی گروههای ستارهشناسی سرتاسر ایران در این نشانی: tishtarstar.persianblog.ir/post/۴۵۵).
هدی✌
مجلهٔ نجوم نیز فهرستی از گروههای نجومی سراسر ایران در اختیار دارد. اگر در شهرهای کوچک زندگی میکنید و مطمئن نیستید آیا شهرتان دارای گروه نجومی هست یا نه، میتوانید با دفتر این ماهنامه به شمارهٔ ۰۲۱۸۸۲۸۶۹۳۴ تماس بگیرید و مشورت بخواهید. وبگاه مجله:
www.nojum.ir؛ ایمیل مجله: nojum@nojum.ir.
هدی✌
برای اینکه با گروههای نجومی شهرهای خود آشنا شوید، از این طریق اقدام کنید:
به مدخل «گروههای نجومی در ایران» در دانشنامهٔ ویکیپدیای فارسی رجوع کنید و نامِ برخی از گروههای نجومی و نیز وبگاههای آنان را بیابید:
fa.wikipedia.org/wiki.
هدی✌
اگر در خود شهر یا نزدیکش زندگی میکنید، احتمال زیادی دارد آسمانتان پُرنور و درنتیجه کمستاره باشد. بااینهمه، اگر یک توُکِ پا بروید بیرون شهر در مکانهای دور از نورِ شهر و تاریک، اوضاعِ رصدِ آسمان بهتر و مطلوبتر میشود.
هدی✌
مهربانی را با مهربانی جواب بدهید
هدی✌
اجباری نیست که تلسکوپ داشته باشید. اکثر ستارهشناسها (حرفهای یا آماتور) مهربان هستند و خیلی هم خوشحال میشوند لابهلای کارها و فعالیتشان شما هم آسمان را رصد کنید. نکتهٔ ساده اما مهم در این بین این است که حتماً لباس و کفشِ مناسب بپوشید (اگر خارج از شهر میروید) و چون معمولاً شبها هوا سرد میشود دستکش و کلاه هم داشته باشید.
صد البته، مهربانی را با مهربانی جواب بدهید و لبخند و تشکر یادتان نرود!
هدی✌
به خودتان فکر کنید که روی زمین راه میروید یا چای میخورید یا این کتاب را میخوانید و در عین حال بخشی از حرکت وضعی و حرکت انتقالی و مدار کهکشانی و حرکت در خوشهٔ محلی کهکشانها و انبساط گیتی هستید و حتا متوجهش نیستید. اگر یک روز رفتید سر کار و چند دقیقه دیر رسیدید و رییستان خواست غر بزند، برایش توضیح بدهید که مشغول چه حرکاتی بودید!
هدی✌
مهبانگ یا انفجار بزرگ رویدادی است که جهان را پدید آورد و باعث شد خودِ فضا با سرعتی حیرتانگیز گسترش بیابد.
هدی✌
همراه با خورشید در مداری بسیار عظیم به دور مرکزِ کهکشان راه شیری میچرخد و تکمیلِ یک نوبتِ آن حدود ۲۲۷ میلیون سال طول میکشد و این مدت را سال کهکشانی مینامند.
همراه با کهکشان راه شیری به دور مرکز خوشهٔ محلی کهکشانها میچرخد و چند کهکشانِ دیگر هم در این کوچهپسکوچهٔ گیتی همراهیمان میکنند.
همراه با خوشهٔ محلی کهکشانها دچار حرکتی است به نام روندِ هابل؛ یعنی انبساطِ عمومی کیهان بر اثرِ مهبانگ یا انفجار بزرگ در آغاز جهان.
هدی✌
زمین
به دور محور خود میچرخد که اخترشناسان اسمش را گذاشتهاند حرکت وضعی و یک روز طول میکشد تا این چرخشش کامل شود.
به دور خورشید میچرخد که اخترشناسان اسمش را گذاشتهاند حرکت انتقالی و یک نوبتِ آن یک سال طول میکشد.
هدی✌
هر چیزی در فضا حرکت میکند و میچرخد.
هدی✌
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۳۹ صفحه
حجم
۳٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۳۹ صفحه
قیمت:
۹۲,۵۰۰
۶۴,۷۵۰۳۰%
تومان