بریدههایی از کتاب رحمت واسعه
نویسنده:آیتالله العظمی محمدتقی بهجت
انتشارات:انتشارات واژه پرداز اندیشه
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۵از ۱۵۰ رأی
۴٫۵
(۱۵۰)
وقتی بلایی مانند وبا در نجف پیدا میشد، حتی در بازارها هم گاهی مجالس روضهخوانی و توسل برقرار میشد، ولی ما مثل آدمهای مأیوس و ناامید، گویا نمیخواهیم از این درِ رحمت داخل شویم و برای رفع بلا و گرفتاریها به حضرات معصومین (ص) متوسل شویم!
asemaneyejan
پرسش: نظر شما دربارۀ شعائر حسینی چیست؟ پاسخ کسانی که میگویند این شعائر مراسمی است که چون در زمان ائمۀ اطهار (ص) نبوده است، مشروعیت ندارد، چیست؟
پاسخ: هرآنچه موجب یادآوری مصائب امامحسین (ع) شود از شعائر الهی است و تا زمانی که با فعلی که بهخودیخود حرام است، انجام نشود، خداوند و رسول او (ص) آن را دوست دارند.
محمدرضا اثناعشری
کربلایی محمود مردی صالح بود و معتمد مردم فومن. زندگی را با درآمد پختوپز کلوچه مخصوص و نوعی نان سپری میکرد.
ادریس
مرگ ترسی ندارد. ازنظر ظاهر، همان خواب است. درخصوص مشکلات پس از مرگ هم بهاندازۀ یک مو، محبت اهلبیت (ص)، برای نجات کافی است و آن مقدار محبت را [هم که ما] داریم.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
قالَ رَسُولُ اللهِ (ص): لَوِ اجْتَمَعَ النَّاسُ عَلَی حُبِّ عَلِی بن أَبِی طَالِبٍ لَمَا خَلَقَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ النَّارَ» (رسولخدا (ص) فرمود: «اگر همۀ مردم بر محبت علی (ع) گِرد میآمدند، هرگز خداوند آتش جهنم را نمیآفرید.»)
منمشتعلعشقعلیمچکنم
گذاشتن دو شاخه نخل بر روی کفن از مستحبات است و شاگردان میخواستند هیچ مستحبی جا نماند. آن را نیز طلبهای آورده بود. میگفت این شاخهها، شاخههای نخلی است که سالها پیش، از هستۀ خرمای مجلس روضۀ ایشان به عمل آمده است و سرمای شدید زمستان سال پیش هم آن را از پا درنیاورده است.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
حضرت سیدالشهدا (ع) با اختیار خود آنهمه مصائب و شهادت و اسارت اهلوعیال خود را تحمل نمود؛ زیرا پیوسته و حتی در روز عاشورا بر آن حضرت عرضه میشد که یا نصر و پیروزی را انتخاب کنند یا لقاءالله و معاهده و پیمانی را که با خدا بسته است، ولی ایشان با اختیار خود آن مقامات عالیه را انتخاب کردند.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
روزی در حرم رضوی، جوانی به او گفت: «آقا، ما که جوانیم از پا افتادیم. شما خسته نمیشوید؟!»، حرفی نزد. تمام رواقها را طی کرد و از صحنها هم گذشت. در طول مسیر برای بسیاری از اموات، فاتحه میخواند. از حرم که خارج شد، دست در جیب کرد و پولی به آن جوان داد و گفت: «به مغازۀ عطاری برو و داروی عین، شین، قاف (عشق) طلب کن و مصرف کن تا خسته نشوی».
السلام علیک یاقمربنی هاشم
توابین هم آمدند توبه کردند. اما توبهاش به چیست؟ توبهاش به این است که بروند جهاد بکنند؟! مثل زمان وجود خود [سیدالشهدا (ع)] و دعوت او؟! نه! توبهاش به این است که به امام فعلی و وصی فعلی مراجعه بکنند و [بپرسند] چه کار بکنند. آیا جای تقیه است یا نه، برویم و [بجنگیم]؟!
سلیمانبنصرد رئیس آنها بود. آنهایی که [برای سیدالشهدا (ع) نامه] نوشته بودند و بعد [در کربلا] حاضر نشدند، اسمشان را توابین گذاشتند.
💐
اگر بخواهند اهل علم از نواقص دینی مردم چشم پوشی بکنند، گرگها میآیند و به بهترین وجه نقائص را رفع میکنند. با رشوهها و با آن کارهایی که بلدند مردم را بالکل منحرف میکنند. آن وقت مسئولیتش برای ما میماند. ما نباید ساکت باشیم در جایی که میتوانستیم ساکت نباشیم.
R.Khabazian
از اینها راه مناجات با خدا و راه عبودیت خدا و اعمال را [میتوانیم یاد بگیریم]، بلکه میتوانیم به تبعیت اینها، اوقات ما در طاعت خدا، مستغرق بشود
R.Khabazian
در فکر قول و مقال نباشیم، در فکر عمل باشیم. اگر در فکر عمل به معلومات باشیم، خاطرجمع باشیم شکست نخواهیم خورد، و روزبهروز روشنتر میشویم.
R.Khabazian
حضرت ابوالفضل (ع) نیز با آن فداکاریهایش میخواست به آنان بفهماند که محبت خدا و محبت دوستان خدا چیز دیگری است که تحمل هرگونه دشواری و ناگواری و سختی در راه رسیدن به آن، سهل و آسان و شیرین است.
R.Khabazian
ما نمیتوانیم درجات و مقامات آنها را تعقل و درک کنیم که چه خبر بوده و چه درک میکردند و چه میدیدند، همینقدر نقل شده که امامحسین (ع) مقامات اخروی آنها را به آنان نشان داد.
R.Khabazian
خدا کند در ما عشقی پیدا شود به مجموع قرآن و عترت تا اولاً بتوانیم یگانگی قرآن و عترت و معجون مرکّب از آن دو را بیابیم و ثانیاً در مقام پیروی و عمل، باتوجهبه آن دو و بر محور آن دو، طواف عاشقانه بنماییم و بدانیم که آنها از هر معشوقی بیشتر شایستهٔ عشقورزی هستند.
R.Khabazian
وای بر کسانی که مدعی قرب به خدا هستند؛ اما ولیّ او را نمیشناسند!
R.Khabazian
ما قدردان اهلبیت (ع) نیستیم، مثل کسانی که گنجی در خانه دارند؛ ولی گویا ندارند و از آن غافل محضاند! بلکه کار و حال ما بدتر از آنهاست. گویا مانند کسانی که به امامت اعتقاد ندارند، ما نیز امیرالمؤمنین (ع) را نداریم و مانند آنها زندگی میکنیم که آن حضرت را ندارند. بااینکه قرآن را در یک دست و عترت را در دست دیگر داریم؛ ولی گویا دستمان خالی است و هیچ نداریم و سنگینی آنها را احساس نمیکنیم. گویا چیزی در اختیار ما نیست!
R.Khabazian
«جُعِلَ الشِّفَاءُ فِی تُرْبَتِهِ و [إجَابَةُ] الدُعَاءُ تَحْتَ قُبَّتِهِ، و الإمَامَةُ فِی ذُرِّیَّتِهِ»
کاربر ۷۴۷۷۸۹۷
به خدا بگو: تو گفتی و من هم آمدم. من همان محبتی را که تو میخواهی، انجام میدهم. به کسانی که تو دوستشان داری محبت میکنم.»
پروانه
هر بار که به زیارت میرفت، چنان مشتاقانه زیارت میکرد که گویی پس از مدتها، توفیق زیارت یافته است. میفرمود:
یکی از نعمتهای بزرگی که خدا به ما داده، همین حرم حضرترضا (ع) در ایران است. زیارت حرم امام رضا (ع) نعمت بزرگی است که در اختیار ایرانیهاست. عظمتش را خدا میداند.
R.Khabazian
حجم
۳۶۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
حجم
۳۶۳٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۵۲ صفحه
قیمت:
۵۰,۰۰۰
۲۵,۰۰۰۵۰%
تومان