بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب شناخت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از ازدواج | صفحه ۹ | طاقچه
تصویر جلد کتاب شناخت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از ازدواج

بریده‌هایی از کتاب شناخت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از ازدواج

۴٫۱
(۴۳)
اختلال شخصیتی وابستگی، در زنان به اندازۀ قابل توجهی بیشتر از مردان است.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
شخصیتی تنها در یک نقطه برای این اشخاص مفید واقع شده (آنها با تکیه بر دیگران توانسته‌اند سختی‌های زندگی را از سر بگذرانند) اما به هیچ وجه سازنده نیست.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
همچنین ممکن است عناوینی مانند «بچه ننه»، «لوس»، «نازک نارنجی» توسط هم سالانش مورد آزار و تمسخر قرار گرفته باشد. ویژگیهایی که امروز در همسر یا معشوقۀ وابستۀ خود شاهدش هستید نتیجۀ تمام این تجربه‌ها همراه با ترس ذاتی او از تنها ماندن است.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
همواره در جست و جوی تشویق و راهنمایی دیگران هستند. وقتی کسی باشد که به جای آنها آغازگر کارها باشد بهترین حال را خواهند داشت مخصوصاً اگر بعد از آن با راهنمایی و تحسین روبرو شوند. در نتیجه احساسی که نسبت به خود دارند بسیار تحقیرآمیز است و دائماً این تفکر را در خود تقویت می‌کنند که افرادی ناتوان و نالایق هستند.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
شخصیت وابسته به دیگران «نیاز» دارد و از این رو تمام سعی‌اش این است که دیگران را در کنار خود داشته باشد. اگر در یک رابطه بنابر دلایلی با شکست مواجه شود به سرعت درصدد یافتن رابطۀ دیگری بر می‌آید تا آن حمایت و توجهی را که نیاز دارد به دست بیاورد. بسیاری از مشاوران و نیز اعضای خانوادۀ شخصیت‌های وابسته به خوبی می‌دانند که این افراد دائماً از یک رابطۀ بد و ناکارآمد وارد رابطۀ جدیدی می‌شوند که به همان میزان نامناسب است (یعنی شریک عشقی جدید آنها درست مانند قبلی وصلۀ ناجوری است).
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
اصلی‌ترین مشغلۀ ذهنی شخصیت‌های وابسته افکار وحشت‌انگیز آنها دربارۀ تنها ماندن در دنیایی است که بدون کمک دیگران قادر نیستند از عهدۀ خود بر بیایند. این ترس که ناشی از افکار غیرواقع بینانه است باعث می‌شود بخواهند با شتاب وارد رابطه‌ای شوند که ناکارآمدی آن از همان ابتدا مشخص است.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
بدون راهنمایی دیگران به سختی قادر به اتمام کاری هستند و یا در انجام آن با شکست روبرو می‌شوند. آنها در درون نسبت به خود و توانایی‌هایشان به شدت احساس بی‌کفایتی و بی‌عرضگی دارند که وجود چنین باوری منجر می‌شود خود را به هیچ وجه لایق و با ارزش ندانند.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
اگر در محیط‌هایی قرار بگیرند که وظایفی به عهده‌شان گذاشته شود بهترین عملکرد را از خود نشان خواهند داد و اگر انجام این مسئولیت‌های محول شده با تشویق و تحسین دیگران همراه شود بیشترین کارآمدی را خواهند داشت.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
آنها به ندرت قادرند کار یا پروژه‌ای را به تنهایی انجام دهند و اگر هم چنین کنند همواره در پی تایید گرفتن یا دلگرمی از جانب دیگران هستند.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
تمام این دلایل سبب می‌شود شخصیت وابسته با صفت «مهرطلب» بودن توصیف شود. ترس از تنهایی و بی‌پناهی، وابستگی او را به میزان زیادی افزایش می‌دهد. آنچه که دیگران به راحتی حاضر به بخشش یا گذشتن از آن نیستند برای شخصیت وابسته به سادگی قابل بخشش است، و برای حفظ آرامش و موافقت دیگران خود را درگیر فعالیت‌های پر زحمت کرده و یا وعده‌هایی می‌دهد که قادر به انجام آنها نیست همچنین حاضر به برقراری روابطی می‌شود که هدف آن فقط سودجویی از اوست.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
او مشکلات واقعی که در زندگی و روابطش وجود دارند نادیده می‌گیرد و به راحتی این افکار فاجعه بار را به ذهن خود راه می‌دهد: «اگه بخواد منو ترک کنه همه چیز وحشتناک، افتضاح و بی‌روح می‌شه!!!».
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
از نظر سیستم فکری او را شخصی زود باور و تاثیرپذیر بدانید،
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
طۀ عاشقانه که مبنای آن مشارکت در همه چیز است و نه عضویت در یک رابطه.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
شخصیت وابسته تنها در ارتباطش با دیگران است که شناخته و تعریف می‌شود. همچنین سعی همیشگی در راضی نگه‌داشتن و برآورده کردن انتظارات و خواسته‌های دیگران امری بسیار دشوار است، اما با این وجود شخصیت وابسته برای بدست آوردن حمایت دائمی و قبولی تضمینی سخت در تلاش و تکاپوست.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
شخصیت وابسته مهمترین ویژگی شخصیت وابسته این است که او همواره نیاز دارد تا دیگران از او حمایت و مراقبت کنند. او همواره به دنبال این است تا از دیگران اطمینان قلبی و راهنمایی دریافت کند و قدرت اتکا به نفسش به شدت پایین است. شخصیت‌های وابسته آن چنان سعی در خشنود کردن دیگران دارند که به راحتی می‌توان آنها را با خود همراه ساخت. در واقع می‌توان آنها را به عنوان انسانهایی مهربان، با محبت و بسیار خوش خدمت شناخت. اما نیازی که به پشت گرمی و رابطه داشتن با دیگران دارند به قدری زیاد است که برای اشخاصی که مانند خودشان نباشند یک بار اضافی محسوب می‌شوند.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
دوستانش اکثراً از او سوء استفاده می‌کردند. او جزء آن دسته از افرادی محسوب می‌شد که به منظور مهرطلبی آمادۀ خوش خدمتی برای این و آن هستند و مردم مانند یک «هالو» با او رفتار می‌کنند. اگرچه به وضوح می‌دیدم که خودش از این وضعیت راضی نیست اما هیچ‌گاه نمی‌توانست دست از آن بکشد.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
- ترس از اینکه مجبور باشد به تنهایی از خودش مراقبت کند به طرز غیر واقع بینانه ذهنش را مشغول کرده است.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
ویژگیها و تشخیص شخصیت وابسته - او بدون دریافت راهنمایی و قوت قلب از سوی شما حتی قادر به تصمیم‌گیری‌های عادی روزمره خود نمی‌باشد. - برای به عهده گرفتن اکثر مسئولیت‌های مهم زندگی‌اش به شما یا دیگران وابسته است. - ترس از طردشدن و یا از دست دادن حمایت دیگران مانع از آن می‌شود که ابراز وجود کرده و یا در جهت مخالفت با نظرات دیگران موضع‌گیری کند. - به دلیل عدم اعتماد به قابلیت‌ها و قدرت تفکر و قضاوت خود، به سختی می‌تواند کاری را آغاز کرده و یا وظایفش را به تنهایی انجام دهد. - به شدت تلاش می‌کند تا محبت و حمایت دیگران را بدست بیاورد و حتی گاهی اوقات برای برطرف کردن این نیازش حاضر به انجام کارهای آزار دهنده می‌شود. - ترس و نگرانی شدید ناشی از عدم توانایی در محافظت از خود، او را اکثراً با احساس عذاب و بی‌پناهی مواجه می‌سازد. - وقتی یک رابطۀ صمیمی را از دست می‌دهد، به سرعت و مصرانه در پی برقراری روابط جدید است تا توجه و حمایتی را که نیاز دارد بدست بیاورد.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
از این رو بدون دریافت اطمینان قلبی و تایید همیشگی از سوی شما حاضر به وارد شدن در یک جمع تازه نیست و یا از آغاز کردن رابطۀ عاشقانه و نزدیک با شما وحشت دارد.
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸
اگرچه به ندرت دیده شده که شخصیت‌های دوری گزین انسانهایی بدطینت یا خطرناک باشند، اما می‌توانند بسیار خسته کننده و ملال‌آور باشند. چنین شخصیتی به شدت تودار است، از نارضایتی دیگران نسبت به خودش واهمه دارد و همیشه در افکارش خود را فردی نالایق و بی‌ارزش می‌پندارد
کاربر ۱۹۵۲۵۴۸

حجم

۵۱۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۱

تعداد صفحه‌ها

۳۱۸ صفحه

حجم

۵۱۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۱

تعداد صفحه‌ها

۳۱۸ صفحه

قیمت:
۷۷,۰۰۰
۳۸,۵۰۰
۵۰%
تومان