بریدههایی از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱
نویسنده:جواد قربانی آتانی، بهزاد رون
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۲از ۱۵ رأی
۴٫۲
(۱۵)
بیکن معتقد بود که ادراک ما از حقیقت تنها در همان حدی است که مشاهدات ما اجازه میدهد و «خارج از حیطه مشاهدات» نمیتوانیم چیزی بدانیم.
Travis
بهترین شیوه دینداری، ایمان عقلی به خداوند و پرهیز از وابستگی به کلیسا و هرگونه مذهب رسمی است. ژان بدن تأکید کرد که دولت نباید در مسائل ایمانی و اعتقاد مذهبی دخالت کند، زیرا هیچکس را نمیتوان مجبور به قبول ایمانی خلاف خواست خود کرد.
Travis
به نظر «بدن» ستمگر را خواه مردی پارسا باشد یا بزهکار میتوان کشت زیرا به حریم حاکمیت تجاوز کرده است.
Travis
اگر حاکمیت در اختیار یک فرد باشد، آن دولت را سلطنتی (پادشاهی) میخوانیم؛ اگر مردم در قدرت حاکمه سهیم باشند، آن را دولت تودهای (دموکراسی) میخوانیم؛ اگر فقط تعدادی از مردم قدرت فائقه را در دست داشته باشند، آن را اشرافی (آریستوکراسی) میخوانیم.
Travis
خلق مدینه فاضله از بنیانهای فلاسفه سیاسی در جهان تفکر است.
Travis
ماکیاولی با توجه به ارتش منظم و قانون نخستین سنگ بنای حکومت ملی را بنا نهاد.
Travis
خدمت آکوئیناس به مسیحیت آن بود که در سازش عقل با ایمان کوشید و از این راه دین مسیح را با فلسفه یونانی درآمیخت. آکوئیناس در واقع نقشی ریشسفیدگونه را بر عهده گرفت و برای حفظ ایمان مسیحی آن را با عقل یونانی و ارسطویی آشتی داد.
Travis
افلاطون گفته بود که در نهاد هر کس سه نیروی عقل و شهوت و غضب نهفته است و عدل حاصل تناسب میان این سه نیرو است.
Travis
عقاید رواقیون موجب رواج شعار حقوق طبیعی بورژوازی در عصر جدید اروپا شد.
Travis
عقاید شکاکین و کلبیون در باب انکار خدا و رد مذهب که آن را آتهایسم مینامند ظاهرا قدیمیترین عقیده در باب رد مذهب و انکار خدا است که در یونان قدیم به وجود آمده است.
Travis
از میان آراء ارسطو آنچه شاید در بحث راجع به مسائل سیاسی امروزی میتواند نزد صاحبنظران محل توجه و استفاده باشد، گفتههایش درباره سودمندی طبقه متوسط است. این گفته او نیز که حکومتها با وجود انواع ظاهری بیشمار، در حقیقت دو نوع اصلی دارند یکی دموکراسی و دیگری الیگارشی، از مسائل سیاسی مورد توجه در دنیای امروز است.
Travis
به عقیده او علت انقلاب در دموکراسی، روی کار آمدن رهبران مردمفریب و ستمکاری آنان در حق توانگران است، در الیگارشیها بر عکس ستمکاری توانگران بر تهیدستان موجب انقلاب میشود.
Travis
ارسطو معتقد است که پادشاهی که نخستین شکل حکومت است، دیر یا زود به تیرانی میانجامد. سپس مردم سر به شورش بر میدارند، و حکومت بهترین مردان را تأسیس میکنند، اما این شکل حکومت نیز به الیگارشی مبدل میشود. مردم باز هم میشورند و پولیتی تشکیل میدهند. اما حتی پولیتی هم فساد خاص خود را دارد و به دموکراسی تبدیل میشود. مردم که از آن هم سرخورده شدهاند، بار دیگر بهترین فرد را انتخاب میکنند و به فرمانروایی میرسانند، و بر این روال، رشتهی تازهای از فسادها و انقلابها آغاز میشود.
Travis
ارسطو حکومت پادشاهی (مونارشی) را بهترین نوع حکومتهای درست و خوب میداند.
Travis
در نظام اخلاق اجتماعی ارسطو، خوبی میتواند در سه نوع انسان پدید آید: انسان خوب و شهروند خوب و فرمانروای خوب.
Travis
فارابی، ابن سینا و ابن رشد آشکارا تحت تاثیر افلاطون و ارسطو اندیشیدهاند.
Travis
جامعه باز در اصطلاح برگسون یعنی جامعهای که محصول شهود عرفانی است ولی مقصود پوپر از این اصطلاح، جامعهایست که افرادش پیوسته جویای چرایی کارها باشند و در مقدسات و مسلمات و «تابو»ها شک کنند و تصمیمات اجتماعی را پس از بحث با یکدیگر با معیار عقل بگیرند.
Travis
فرمانروا یا فیلسوفشاه افلاطون دو وظیفه دارد، یکی حفظ سازمان اجتماعی و دیگری فراهم آوردن موجبات کمال سرشت افراد، و این دو وظیفه از هم جدا نیستند بلکه دو روی یک امرند. پس میتوان گفت، فرمان راندن به معنای درست خود همان تربیت کردن است.
Travis
فیثاغورثیان سیاستمدار یا فرمانروا را راعی یعنی چوپان و توده مردم را رعیت یعنی گوسفندان مینامیدند و متفکرانی چون گزنفون که فرمانروایان بزرگ و کامیاب را دارای فره ایزدی میپنداشتند.
Travis
وی در کتاب جمهوری میگوید جامعه سیاسی برای شکل گرفتن بیش از هر چیزی به نظام آموزشی تربیتی خاص نیاز دارد.
Travis
حجم
۷۶۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۵۲ صفحه
حجم
۷۶۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۵۲ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان