بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱ | صفحه ۸ | طاقچه
تصویر جلد کتاب آموزش سیاسی جلد ۱

بریده‌هایی از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱

۴٫۲
(۱۵)
نخستین اثر مهم مونتسکیو «نامه‌های ایرانی» بود که آن را بدون نام نویسنده منتشر کرد. این کتاب که او خود آن را «نوعیرمان» می‌نامید دربرگیرنده ۱۶۱ نامه موهوم است که دو ایرانی به نامهای ریکا و ازبک که برای نخستین‌بار به اروپا سفر می‌کنند «اوضاع پاریس را به یاران خود می‌نویسند».
Travis
واژه «رومانتیک» در مجموع به معنای افسانه‌های خوب و داستان‌های بسیار احساسی یا ترسناک است که در گویش‌های قدیمی روایت شده است.
Travis
روسو در کتاب قرارداد اجتماعی می‌نویسد: «آن کس که بگوید غیر از دین من در هیچ دینی رستگاری نیست باید از کشور رانده شود».
Travis
وی اعتقاد داشت دموکراسی برای کشورهای کوچک، آریستوکراسی برای کشورهای با وسعت متوسط، و پادشاهی برای کشورهای بسیار بزرگ مناسبند.
Travis
روسو دولت واقعی را بر پایه اصل آزادی و عدالت می‌دانست و از این راه آزادی را پایه اصول سیاسی خود قرار می‌دهد.
Travis
مفهوم اراده عمومی روسو، با وجود ابهام، پیشگام ایده‌آلیسم جدید در تفکر سیاسی و به‌طور مستقیم الهام بخش کانت، هگل، گرین و بوسان که شد.
Travis
روسو گفت در انسان طبیعی دو انگیزه و نیرو وجود دارند: ۱- خودخواهی یا غریزه صیانت نفس است، ۲- شفقت و دل‌سوزی به هم‌نوعان؛ انگیزه دوم نیروی انگیزه اول را تعدیل و از این راه تشکیل جامعه را ممکن می‌کند.
Travis
روسو نزدیک به سوسیالیست‌ها می‌اندیشید. او از اصل برابری اقتصادی پشتیبانی می‌کرد و خواستار لغو امتیازهای آریستوکرات‌ها و قدرت‌هایی بود که ثروت برای افراد فراهم می‌کرد.
Travis
به‌طور کلی چرخش از آموزه‌های ماتریالیستی به آموزه‌های ایده‌آلیستی از ویژگی‌های اصلی فلسفه سده هیجدهم در انگلستان بود.
Travis
انسان‌ها فقط به وسیله عقل از قانون آگاه می‌شوند و قانون در مفهوم متضمن قید و محدودیت نیست، بلکه راهنمای مرد آزاد و هوشمند است وظیفه قانون نیز محافظت از آزادی و توسعه آن است.
Travis
لاک (۱۷۰۴- ۱۶۳۲) به‌عنوان پدر لیبرالیسم کلاسیک و اندیشه‌ حقوق بشر شناخته می‌شود.
Travis
جان لاک، هیوم، روسو و کانت از معروفترین نظریه‌پردازان عصر روشنگری هستند. انسان محوری، عقل‌گرایی و سکولاریسم از مولفه‌های این عصر هستند.
Travis
هابز از میان شکل‌های گوناگون حکومت، با توجه به ضعف‌ها و قوت‌های هر کدام، سرانجام حکومت پادشاهی را بهترین شکل حکومت دانست. وی در توضیح منشأ دولت با نظریه حقوق الهی شاهان مخالفت کرد. در نظریه هابز، کار و کردار پادشاه، او را حکمران می‌کند نه مدعی مشروعیت.
Travis
هابز البته در دو مورد عصیان فرد را بر ضد حکومت جایز می‌داند: ۱- زمانی ‌که حکومت از تأمین صلح و ایمنی اتباع خود عاجز بماند، زیرا در این حالت فلسفه وجودی‌اش منتفی است. ۲- هنگامی که فرد جان خود را از جانب حاکم در خطر ببیند.
Travis
هابز مهم‌ترین ویژگی حاکمیت را قدرت وضع قانون می‌داند. اما در مورد حاکمیت، اختلاف مهم هابز با بُدن یکی در این است که هابز حاکم را به نظارت بر همه امور زندگی مادی و معنوی اتباع خود موظف می‌داند و حال آنکه بدن، دست‌کم حاکم را از دخالت در اعتقادات دینی و اخلاقی مردم منع می‌کند.
Travis
لویاتان هابز نخستین بیانیه حاکمیت در تاریخ اندیشه سیاسی انگلستان بود. او در این کتاب اندیشه حاکمیت حقوقی را به کمال رساند.
Travis
در واقع قرارداد اجتماعی هابز اساس فردگرایی را بنیاد نهاد. البته نظریه قرارداد اجتماعی اولین بار از طرف حقوق دان هلندی به نام هوگو گروسیوس بیان شد و سپس هابز، پوفندروف، لاک و کانت که همگی از پیروان حقوق طبیعی بودند آن را تشریح نمودند.
Travis
هابز ارزش‌هایی چون خوبی و بدی را فقط دارای جنبه اعتباری می‌داند و می‌گوید که وقتی ما چیزی را خوب یا بد می‌دانیم ملاک قضاوت ما رغبت ما به آن چیز یا نفرت از آن است و خوبی و بدی هیچ‌گاه در نفس آن چیز وجود ندارد.
Travis
هابز بر اساس سه پایه مادیت (ماتریالیسم) افزاروارگی (مکانیسم) و موجبیت (دترمینیسم) تفکر فلسفی خود را بنا نهاد. در واقع روش فلسفی وی ماتریالیسم مکانیکی است.
Travis
بیکن خواستار کمک آریستوکرات‌ها به پادشاه بود و می‌گفت اگر آریستوکرات‌ها دستی در حکومت نداشته باشند، پادشاهی به تیرانی یا ستمگری تبدیل خواهد شد.
Travis

حجم

۷۶۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۷۵۲ صفحه

حجم

۷۶۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۷۵۲ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان