بریدههایی از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱
نویسنده:جواد قربانی آتانی، بهزاد رون
انتشارات:انتشارات دنیای اقتصاد تابان
دستهبندی:
امتیاز:
۴.۲از ۱۵ رأی
۴٫۲
(۱۵)
دموکراسی راست جدید یا نولیبرالی را نوزیک و هایک که از حقوق فردی در قبال تجمیع آرا و منافع جمعها حمایت میکردند مطرح نمودند. نظریه نظم خودانگیخته در جامعه و سیاست اساس نظریات هایک است.
Travis
دموکراسیها حاکمیت عامه نیستند، بلکه، نهادهای تجهیز شدهای هستند، که خود را از خطر دیکتاتوری حفظ میکنند.
Travis
هگل در اصل و اساس پادشاهی مطلق را میخواست. وی حکومت کامل را پادشاهی مبتنی بر قانون اساسی با عملکرد مطلق میدانست.
Travis
هگل به جای تقسیم قدیمی قوا به رکنهای قانونگذاری، اجرایی و قضایی، هر کدام با اختیارات برابر، قوا را به قانونگذاری، اجرایی و پادشاهی تقسیم کرد و گفت که قوه قانونگذاری و اجرایی در درون قوه پادشاهی یکدیگر را کنترل و متعادل میکنند، اما هر دو را پادشاه زیر نظارت دارد و هماهنگ میکند.
Travis
نتیجه نهایی برخورد تز و آنتیتز و تاثیر متقابل آنها، پیدایی ترکیبی عالی از عناصر با اعتبار هر یک از آنها و از بین رفتن عناصر بیاعتبار هر کدام از آنهاست؛ این ترکیب عالی «سنتز» است.
Travis
به عقیده هگل سقراط یکی از چهرههای تاریخی جهان و چهره تابناک تاریخی و قهرمان جهانی خرد است.
Travis
گئورگ ویلهلم فریدریش هگل (۱۸۳۱- ۱۷۷۰) بزرگترین نماینده ایدهآلیسم آلمانی است.
Travis
کانت بنا به عقاید صلحطلبانهاش، معتقد بود که قانون اساسی همه دولتها باید جمهوری باشد. نظام جمهوری اهرم قدرتمندی برای کنترل بر حکومتها فراهم میکند و آنها را از اغراض تجاوزگرانه باز میدارد.
Travis
کانت ضمن اعلام برتری دولت بر کلیسا درباره خود دین چنین نظر دارد که اصول ادیان تا آنجا ارزش دارند که به پیشرفت اخلاقی انسانها کمک کنند.
Travis
کانت میگفت جستوجوی شادمانی واقعی، آنطور که فایدهگرایانی مانند بنتام گفتهاند، هدف زندگی انسان نیست، بلکه هدف اصلی زندگی انسان رشد شخصیت اوست.
Travis
بین هدف فرد و هدف دولت تضاد و کشاکشی نیست، زیرا هدف هر دو یکی است: کمال انسان. از مهمترین نمایندگان این سنت، کانت، فیخته، هگل و شلینگ هستند.
Travis
ساکت کردن و سرکوبی عقیده غارت کردن بشریت است.
Travis
میل گفت همه میدانند که آزادی مطلق برای فرد در جامعه ناممکن است. آزادی وجدان و دین، آزادی اندیشه، آزادی بیان، آزادی جان و آزادی اجتماعات (مگر با هدف آسیب به دیگران) آزادیهاییاند که جامعه نباید در آنها مداخله کند.
Travis
جرمی بنتام (۱۸۳۲- ۱۷۴۸) بهعنوان بنیانگذار فایدهگرایی مدرن شناخته میشود. مهمترین اثر او «مقدمهای بر اصول اخلاقیات و قانونگذاری» است.
Travis
هیوم مخالف تغییرات سریع در عرصه سیاسی بود و در مورد انقلاب معتقد بود که، بیشتر سبب شر است تا خیر و نیکی. او دین را بیفایده دانست و هر گونهای از آن را رد کرد. او کشیشان را متعصبان ریاکار نامید، و کلیسا را انحراف از دولت دانست.
Travis
هیوم از میان شکلهای حکومت، پادشاهی را برتر میدانست و معتقد بود که این نظام سیاسی از لحاظ آزادیها مزایایی دارد. به نظر او شکل پادشاهی باثباتتر، پایدارتر و برای پیشبرد پیوسته آزادی واقعی، مناسبتر از شکلهای دیگر حکومت است.
Travis
فایدهگرایان، مانند هابز معتقد بودند که انسانها به سبب تکلیفی قانونی یا اخلاقی از یک قاعده پیروی نمیکنند، بلکه فقط به این دلیل اطاعت میکنند که به سود آنهاست که چنین کنند.
Travis
فایدهگرایی مکتبی بوده است که بیش از هر چیز بر اصالت فرد تاکید داشته و اصل رفتار فرد انسانی را مبتنی بر سودجویی و خیر شخصی میدانسته است.
Travis
وی سه نوع قانون را لازم میشمرد: ۱- قانون بینالمللی برای حاکم شدن بر روابط میان ملتها، ۲- قانون سیاسی برای تنظیم روابط بین حکومتگران و حکومتشوندگان، ۳- قانون مدنی برای حاکم شدن بر روابط میان شهروندان.
Travis
نظریه تفکیک قوا ریشه در اندیشه ارسطو دارد، اما مونتسکیو در «روح القوانین» بهعنوان مفهوم مرکزی خود برای نخستین بار آن را بهطور مستدل بر اساس عقل و تجربه مطرح کرد.
Travis
حجم
۷۶۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۵۲ صفحه
حجم
۷۶۲٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۷۵۲ صفحه
قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان