بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱ | صفحه ۳ | طاقچه
تصویر جلد کتاب آموزش سیاسی جلد ۱

بریده‌هایی از کتاب آموزش سیاسی جلد ۱

۴٫۲
(۱۵)
آزادی فرد، آزادی بیان، آزادی تجمع و اعتراض، حقوق شهروندی و آزادی تشکیل حزب و... همگی از عناصر سازنده تفکر لیبرالی در عرصه سیاست هستند. برداشتی که خواستار قدرت هر چه کمتر دولت در مقابل و به نفع جامعه است.
Travis
معروف‌ترین برداشت واقع‌گرایانه از سیاست در اندیشه نیکولو ماکیاولی (۱۵۲۷-۱۴۶۹) اندیشمند ایتالیایی یافت می‌شود. ماکیاولی در میان اشکال قدرت بر زور تأکید دارد.
Travis
در نگرش واقع‌گرایانه، برداشت از اخلاق و عدالت ابزاری است. مهم‌ترین مسئله در برداشت واقع‌گرایانه از سیاست حفظ قدرت است. به نظر می‌رسد که برداشت ایرانی اولیه از سیاست برداشتی واقع‌گرایانه به معنای بالا بوده باشد.
Travis
متفکران سیاسی اروپای عهد باستان و سده‌های میانه اخلاق را پی درآمد جدایی‌ناپذیر مطالعات سیاسی می‌دانستند. در سراسر سده‌های میانه در اروپا، دین و الهیات بر مطالعه سیاست مسلط بود. در حوزه تفکر اسلامی نیز فارابی اخلاق و سیاست را یکسان می‌دانست.
Travis
از نظر ارسطو غایت سیاست، عدالت و فضیلت بود و بیشترین حد عدالت و فضیلت ممکنه هم در حکومت طبقات متوسط به دست می‌آمد.
Travis
برداشت یونانی از سیاست برداشتی اخلاقی - فلسفی یا آرمان‌خواهانه و ایده‌آلیستی بود.
Travis
فصل ۱: نظریه‌های توسعه و توسعه نیافتگی برخی از تفسیرهای توسعه و توسعه‌نیافتگی که دستاوردهای مثبت سرمایه‌داری را مورد تاکید قرار می‌دهند، نظریات ‌تراوش‌گرایی توسعه نامیده می‌شود. درحالیکه دسته دیگری از نظریات که بر عواقب و پیامدهای منفی سرمایه‌داری انگشت می‌گذارند، به عنوان نظریات توسعه‌نیافتگی شناخته می‌شوند.
بهار
در دانش سیاسی، قدرت نه به‌عنوان ویژگی ذاتی و درونی بازیگران سیاسی، بلکه به‌عنوان ویژگی رابطه میان آنها بررسی می‌شود؛ رابطه‌ای به این معنا که در دانش سیاسی قدرت اساسا کمیت نیست، بلکه رابطه‌ای میان بازیگران است. پس قدرت هر بازیگر در سطح بین‌الملل نه صرفا با توجه به کمیت و کیفیت منابع قدرت آن، بلکه در مقایسه با منابع قدرت بازیگران دیگر نیز سنجیده می‌شود. بنابراین قدرت نسبی و وابسته به موقعیت است. قدرت مطلق نیست؛ نسبی است.
بهار
میهن‌پرستی یک حالت عشق به سرزمین مشخص است، در حالی‌که ملت‌گرایی یک حالت متعصبانه که بیشتر بر اساس اسطوره‌های ملی و آرزوهای ایده‌آلیستی بنیان نهاده شده است.
Travis
باید توجه داشت که هیتلر نیز خود بیشتر یک ملت‌گرای افراطی بود تا یک نژادپرست، اگر چه دائم از نژاد صحبت کرده و آن را تکرار می‌کرد. اصولا میهن‌پرستی یک حالت تدافعی است در حالی‌که ملت‌گرایی یک حالت یورشگری و تجاوزگرانه.
Travis
۱- یک حزب واحد با رهبر کاریزماتیک، ۲- وجود یک ایدئولوژی رسمی، ۳- کنترل حزب بر رسانه‌های همگانی، ۴- کنترل حزب بر سلاح، ۵- وجود نظام تروریستی و کنترل پلیسی، ۶- کنترل حزب بر اقتصاد.
Travis
دال می‌گوید که «بوروکراسی و فساد اداری» دشمن و قاتل اصلی دموکراسی است و همین فساد و پیچیدگی به عمر نظام‌های سوسیالیستی که واژه دموکراتیک راهم بر نام خود یدک می‌کشیدند پایان داد.
Travis
دال ابزار تازه نفوذ که همانا «میدیاکراسی» است را مداخله رسانه‌ها در انتخابات و هدایت از «پیش سازمان یافته» مسیر آن برای رسیدن به برخی هدف‌ها و تأمین منافع شماری خاص تعریف می‌کند.
Travis
دو مبنای انسان شناختی در فلسفه سیاسی محافظه‌کاران نابرابری انسان‌ها و بدبینی به عقل انسان است. از دیگر اصول فلسفه محافظه‌کاری این موارد هستند؛ ۱- پیوند نزدیک میان محافظه‌کاری و مذهب، ۲- محافظه‌کاران بر خلاف لیبرال‌ها که مالکیت را بر اساس حقوق طبیعی توجیه می‌کنند نیازی به توجیه آن نمی‌بینند و ۳- خانواده، مالکیت و مذهب نمادهایی مقدس به شمار می‌آیند.
Travis
جنگ به عقیده افلاطون، ناشی از زوال اقتصاد ساده و سالم جوامع ابتدایی و ناگزیری آنها از توسل به زور در برآوردن نیازهای خویش است.
Travis
از نظر مارکس دوره‌های تاریخی عبارتند از: ۱ـ کمون اولیه که در این جامعه بدون طبقه هیچ گونه تملک بر وسایل و ابزار تولید وجود نداشته است، ۲ـ برده‌داری، ۳ـ فئودالیه، ۴ـ بورژوازی و سرمایه‌داری، ۵ـ سوسیالیسم، ۶ـ کمونیسم.
Travis
شیوه‌های اعمال قدرت: ۱- ترغیب: ذهن فرد ممکن است در آغاز آماده نباشد و لازم است بر آن تاثیر گذاشت تا در مسیر مطلوب قرار گیرد. گاه ممکن است فرد منافعی داشته باشد که با هدف اعمال‌کننده قدرت هماهنگ باشد. ۲- پیشنهاد پاداش. ۳- دادن پاداش. ۴- تهدید به مجازات: تهدید باید معتبر باشد، یعنی فرد تهدید شده باید یقین کند که اگر با خواست دارنده قدرت همراهی نکند، مجازات خواهد شد. ۵- تحمیل مجازات غیر‌خشونت‌بار. ۶- فرمان شخص دارنده اقتدار. ۷- کاربرد زور: به‌طور معمول خشونت وقتی به کار برده می‌شود که دیگر راه‌های اعمال قدرت با شکست رو‌به‌رو شده باشد.
mehdi
تفاوت انقلاب با شورش: شورش و واژگان مشابهی مانند طغیان، اغتشاش و قیام حرکتی مقطعی یا واکنشی با ماهیت و دامنه‌های متفاوت است که گاه مقدمه حرکت انقلابی قرار می‌گیرد. شورش همراه با خشونت است ولی در بسیاری مواقع از همراهی مردم، ایدئولوژی جدید جایگزین و برنامه‌ای برای تغییر نهاد‌های سیاسی و اجتماعی برخوردار نیست
بیوتن
انگیزه انقلاب: سه انگیزه در همه انقلاب‌ها دخیل بوده است: ۱- نفی ارزش‌های حاکم، ۲- نفی راه و روش‌های حاکمیت، ۳- گسترش کمبودها و کمیابی‌ها. در میان خواست‌های زندگی اجتماعی و سیاسی سه خواست از انگیزه‌های نیرومندی است که افراد و گروه‌ها را برای به دست آوردن آن به نبرد وا میدارد: ۱- قدرت، ۲- حیثیت، ۳- ثروت.
بیوتن
ایدئولوژی متمایل است شخصی شود و مانند اعتقاد دینی به یک باور مقدس بدل گردد.
بیوتن

حجم

۷۶۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۷۵۲ صفحه

حجم

۷۶۲٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۷۵۲ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان