بریدههایی از کتاب انگیزه های پنهان در رفتارهای آشکار
نویسنده:کوین سیملر، رابین هنسون
مترجم:مریم تقدیسی
انتشارات:انتشارات بذر خرد
دستهبندی:
امتیاز:
۲.۸از ۲۵ رأی
۲٫۸
(۲۵)
حتی گاهی برای اینکه نشان دهید خصوصیتی مطلوب دارید باید کاری پرخطر یا بیهوده انجام دهید. این اصل را اصل نقص مینامیم.
AmirMasoud
تبعیت از اندرز لوقا ۷:۱ که میگوید، «قضاوت نکن! مبادا مورد قضاوت قرار بگیری» دشوار است. این اندرز مغایر غرایز تکاملیافتهٔ ماست؛ چون درواقع ما بهسرعت دیگران را قضاوت و همزمان خود را تبلیغ میکنیم تا مورد قضاوت دیگران قرار بگیریم. پس برای درک بُعد رقابتجویانهٔ ماهیت انسان بهتر است عکس این اندرز را بهکار ببریم: «آزادانه قضاوت کنید و بپذیرید که شما نیز مورد قضاوت قرار خواهید گرفت».
AmirMasoud
همانطور که جفری میلر در کتاب خود، ذهنیت جفتیابی، گفته است، «ذهن ما نه تنها بهعنوان دستگاه حفظ بقا، که بهعنوان دستگاه جلب توجه تکامل یافته است» و بسیاری از متمایزترین رفتارهای غریزی ما به منظور تولیدمثل انجام میگیرند، نه برای حفظ بقا. مثلاً دلایل خوبی برای باور این موضوع وجود دارند که نقش قابلیتهای ما در زمینهٔ هنرهای تجسمی، موسیقی، قصهگویی و شوخطبعی، مانند دم طاووس، بهطور عمده نمایش جفتیابی است.
AmirMasoud
داریو ماستریپیری نخستیشناس میگوید: «بدترین مشکلاتِ مردم را سایر مردم ایجاد میکنند».
AmirMasoud
«صدای عمل بلندتر از کلام است».
کاظم هزاره
این خط تفکر نشان میدهد که بسیاری از نهادهای ما بهطور شگفتآوری اسرافگرایانه عمل میکنند. نهادهای ما تحت لوای مشارکت «برد- برد»
-آموزش به کودکان، درمان بیماران، گرامیداشت خلاقیتها- کورههای عظیم و خاموش رقابت گروهی را روشن میکنند که هر ساله تریلیونها دلار ثروت، منبع و تلاش انسانی در آن سرازیر شده و به خاکستر بدل میشود، آن هم بهطور عمده با هدف خودنمایی.
AmirMasoud
دنیا مملو از انسانهایی است که براساس انگیزههایی عمل میکنند که ترجیح میدهند تصدیقشان نکنند.
AmirMasoud
نخستیشناسی زمانی که ما نخستیان را مطالعه میکنیم، متوجه رفتارهای ماکیاولیوار بسیاری در آنها میشویم -خودنماییهای جنسی، برتریجویی و سلطهپذیری، نمایشهای خودنمایانه و مانوورهای سیاسی. ولی وقتی از ما میخواهند رفتار خودمان را توجیه کنیم -اینکه چرا فلان ماشین جدید را خریدهایم یا مثلاً چرا فلان رابطه را قطع کردهایم- اکثراً تصویری مبتنی بر همکاری و مصلحت اجتماعی از آن ارائه میکنیم. تصدیق نمیکنیم که رفتار خودنمایانهای داشتهایم و برای رسیدن به آنچه میخواهیم هر سیاستی را بهکار میبندیم؛ یعنی همان رفتارهایی که میتوانیم از یک حیوان اجتماعی رقابتطلب انتظار داشته باشیم. در این میان، چیزی با عقل جور درنمیآید.
AmirMasoud
. مغز اطلاعات را از ما پنهان میکند، کمکمان میکند انگیزههای جامعهپسند بسازیم و از آنها مانند جلد کتاب برای پوشاندن انگیزههای ناپسندمان استفاده کنیم. به گفتهٔ تریوِرز: «ذهن ما در هر قدم از پردازش اطلاعات -از ورود جهتدار آن، تا رمزگذاری جهتدار، سازماندهی آن براساس منطق کذب، اختلال در یادآوری آن و سپس عرضهٔ غلط آن به دیگران- مدام این جریان اطلاعات را به نفع هدف همیشگیاش، یعنی بهتر نشان دادن آن نسبت به واقعیت، تحریف میکند. امیلی پرونین این پدیده را توهم دروننگری نامیده است، به این معنا که ما ذهنمان را حتی آنقدر نمیشناسیم که تظاهر به شناختنش میکنیم.
AmirMasoud
حجم
۹۳۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۱۲ صفحه
حجم
۹۳۲٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۴۱۲ صفحه
قیمت:
۶۵,۰۰۰
۳۲,۵۰۰۵۰%
تومان