بریدههایی از کتاب رواقی گری؛ فلسفه زیستن خردمندانه
۳٫۸
(۳۳)
بیایید نسبت به تفکرات دیگران دربارهٔ خودمان بیتفاوت باشیم. بیایید به همان اندازه که نارضایتیشان برایمان بیارزش است، با رضایتشان هم کاری نداشته باشیم.
khanom mohandes
چیزی که مسلم است این است که هیچ قطعیتی وجود ندارد، که لحظهٔ بعدی هم در کار است. ولی بااینحال خیلی از مردم روزهایشان را با چیزهای کمارزش تلف میکنند، بدون هیچ جهتی بیهدف میگردند، بدون تفکر کاری که راحت است را انجام میدهند؛ سریال میبینند، با همکاران گرم میگیرند، خبرهای رسواییهای ترامپ را دنبال میکنند.
khanom mohandes
انتظار هر چیزی را داشته باشید و برای هر چیزی آماده باشید. تنها در این صورت همیشه میتوانید بهترین خود باشید.
khanom mohandes
خیالی که ترکیبی است از خوشگذرانی، مادیگرایی و خودپرستی. مجموعهای از ارزشهای خودویرانگر که از طریق دنیای احمقانه اطرافمان جذب کردهایم.»
khanom mohandes
پس درس اول این است که هیچوقت آدمهای دیگر یا اتفاقات بیرونی را عامل احساسات منفی خودمان ندانیم. مسئولیت بپذیریم. از نظر رواقیون این یک نکتهٔ مشخص است که نظر ما نسبت به اتفاقات باعث آشفتگی ذهن ما میشود نه خود اتفاقات
khanom mohandes
یک ذهن سرسخت اما فروتن میتواند بدبیاری را بپذیرد و با آن کنار بیاید.
khanom mohandes
ما تنها زمانی میتوانیم عالیترین نسخهٔ خودمان را ارائه کنیم که سهمی در خوبی عمومی داشته باشیم
khanom mohandes
این ثروت حیرت انگیز، آن هم برای فیلسوفی مثل سنکا که طرفدار بیتفاوتی نسبت به داراییهای بیرونی بود، دلیلی است که باعث میشود سنکا را گاهی اوقات ریاکار بنامند
khanom mohandes
تنها خودتان میتوانید زندگی خودتان را خراب کنید و فقط خودتان میتوانید اجازه ندهید که خود درونتان مغلوب چالشهای تهوع آوری شود که زندگی به سمتتان روانه میکند.
khanom mohandes
تصمیم من این بود که روی خودم سرمایهگذاری کنم و نحوهٔ سپری کردن یک زندگی خوب را یاد بگیرم.
khanom mohandes
در پانزده سال و شش ماهی که مدرسه رفتم، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست و کلی چیزهای دیگر یاد گرفتم ولی هیچوقت یاد نگرفتم چگونه با موقعیتهای چالشبرانگیز برخورد کنم؟ چگونه با ترسها و کشمکشهایم روبهرو شوم؟ با احساسات افسردهکنندهام چه کنم؟ چگونه با مرگ دوستم به شکلی واقعی کنار بیایم؟ با خشمم چه کنم؟ چگونه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشم؟
khanom mohandes
وقتی لیوانی میشکنید، دو گزینه دارید: ناراحت شوید، ناراحت نشوید.
«وای من چقدر دست و پا چلفتی هستم» + گریه میکنید و احساس درماندگی دارید = واکنش شدید، ناراحت شدن.
«اوه!» + لیوان شکسته را جمع میکنید و به زندگیتان برمیگردید = بدون واکنش، ناراحت نشدن.
αναζητητής της αλήθειας
به قول اپیکتتوس از رنج آزاد هستید اگر به اتفاقاتی که خارج از حوزهٔ قدرتتان هستند اهمیت ندهید.
αναζητητής της αλήθειας
یک احساس به عنوان یک تفکر وارد ذهنمان میشود و آن را به عنوان یک حقیقت میپذیریم. «من در تبعیدم، این وحشتناک است.» خود شرایط (تبعید) ما را ناراحت نمیکند، شاید در بعضی مواقع بتواند رنج جسمی وارد کند اما نگاه ما نسبت به این شرایط (وحشتناک است) باعث این دردسر میشود.
αναζητητής της αλήθειας
فرض کنید یک سگ قلادهاش به یک گاری در حال حرکت گیر کرده است. قلاده بلند است و سگ دو گزینه دارد؛ ۱. میتواند به آرامی دنبال گاری برود. در این حالت کنترلی روی مسیر ندارد اما میتواند از مسیر لذت ببرد و محیط اطراف را کشف کند. ۲. میتواند لجوجانه با تمام توانش در برابر حرکت گاری مقاومت کند و در نهایت پشت سر گاری کشیده شود.
αναζητητής της αλήθειας
به جای جنگ با تک تک بخشهای کوچک زندگی، بهتر است قابلیت پذیرش داشته باشیم. اگر طرف جلوی شما میپیچد، خب کاری است که شده. اگر نمرههایتان بد هستند، خب پیش آمده است، این فرصت را دارید که خود را برای امتحانات بعدی آماده کنید. اگر قطار دیر میآید، خب دیر آمده است. شاید همین دیر آمدن خودش فایدهای داشته باشد، کسی چه میداند؟ تنها چیزی که میدانید این است که قطار نیامده. و این مشکلی ندارد، شما که این قطار را هدایت نمیکنید.
αναζητητής της αλήθειας
بخش زیادی از قدرت رواقیگری از همین ناشی میشود. درونی کردن این حقیقت اساسی که «ما میتوانیم کنشهایمان را کنترل کنیم و نه پیامدهایشان را» به ما احساس اطمینان میدهد، چون هرچه در توانمان بوده است را عرضه کردهایم و این اطمینان به ما امکان میدهد که با آرامش هرچه پیش میآید را بپذیریم.
αναζητητής της αλήθειας
دن میلمن در کتاب خود، مسیر جنگجوی صلحجو میگوید: «رنج، مقاومت روانی ما در مقابل اتفاقات جاری است.»
αναζητητής της αλήθειας
یوتیمیا که میتوان آن را آسودگی ترجمه کرد، یعنی پیدا کردن مسیر خود و قدم نهادن بر آن. احساسی است که وقتی حقیقتاً و کاملاً به خودمان اعتماد داریم، به سراغمان میآید. وقتی مطمئنید کاری که انجام میدهید درست است و نیازی نیست به صحبتهای دیگران گوش کنید. نیازی نیست پیشبینی کنید و همیشه خودتان را با دیگران مقایسه کنید.
zahraz
ما به جای اینکه به گرگ اجازه بدهیم در هنگام عصبانیت، اضطراب یا گرسنگی کنشهای ما را هدایت کند، با آرامش رفتار میکنیم. این گرگ میتواند هر قدر که میخواهد غرولند کند یا زوزه بکشد، ما نمیترسیم و کاری که خودمان میخواهیم را انجام میدهیم. گرگ به جز ایجاد احساس تمایل به کنش نمیتواند نقشی در تصمیمات ما داشته باشد.
zahraz
حجم
۲۹۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
حجم
۲۹۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۶۷ صفحه
قیمت:
۶۰,۰۰۰
۳۰,۰۰۰۵۰%
تومان