فرد وسواسی به شدت رفتار، گفتار، کردار و افکار خود را همواره تحت کنترل و بررسی قرار میدهد که مبادا خطایی و یا حرکتی نسنجیده مرتکب شود که سبب آزردگی و آسیب رساندن به نزدیکان و دیگران شده و یا حمل بر هتک حرمت نسبت به اعتقادات و یا مقدسات افراد گردد و موجبات رسوایی و آلودگی را فراهم سازد.
paria
یکی از دلایل مهم وسواس فکری این است که محتوای آن دارای این ماهیت است که فرد مبتلا را دچار اضطراب یا حتی گناه زیادی میکند.
paria
بیمار اغلب خود را مکرراً مورد استنطاق قرار میدهد مبنی بر اینکه آیا کارنامه و عملکردی که در گذشته و یا در زمان حال انجام داده و میدهد و یا خواهد داد صحیح بوده و یا غلط؟
paria
ریشه وسواس در اضطراب نهفته است که در دو حالت، فکری و عملی به صورت افراط و نامتعارف به عنوان یک بیماری روانی محسوب میشود. زیرا وسواس ناشی از اختلالات اضطرابی مبتنی بر زیست شناختی میباشد. بیماری وسواس از دو جنبه یعنی وراثتی و اکتسابی قابل تحقیق و بررسی است. ناراحتی وسواس در سنین مختلف از جمله کودکی، بزرگسالی و کهنسالی جلوهگر میشود.
هرگونه رفتار، گفتار، تفکر، عقیده و تصوراتی که غالباً توهمزا و غیر منطقی و غیر عقلانی است، ناخودآگاه به صورت مکرر، قالبی و پایدار رخ مینمایاند، وسواس شناخته میشود. بیماری وسواس که ضمن سلب آزادی و اراده فرد مبتلابه، موجبات آزار و اذیت او را نیز فراهم میسازد، به گونهای که او را بر خلاف اراده، خواسته و منطق خود وادار به انجام کاری میکند.
کاربر ۷۶۹۰۵۶۰