بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب دوباره فکر کن | طاقچه
تصویر جلد کتاب دوباره فکر کن

بریده‌هایی از کتاب دوباره فکر کن

۳٫۶
(۱۴)
نادانی بیش از دانایی اعتمادبه‌نفس می‌آفریند.
khanom mohandes
روزنامه‌نگاری به نام الیزابت کولبرِت می‌نویسد: «وقتی با استدلال شخص دیگری مواجه می‌شویم، ماهرانه نقاط ضعفش را پیدا می‌کنیم. ولی نسبت به نقاط ضعف خودمان کوریم.»
Nafis
همان طور که تجربه کسب می‌کنیم، بخشی از تواضع‌مان را از دست می‌دهیم. به این پیشرفت‌های سریع افتخار می‌کنیم و به اشتباه حس تسلط و خبرگی به سراغ‌مان می‌آید. گویی چرخهٔ اعتمادبه‌نفس کاذب جان دوباره‌ای می‌گیرد و اجازه نمی‌دهد در دانش‌مان شک کنیم
khanom mohandes
رابرت بِنچلی، طنزپرداز معروف، می‌گوید دو دسته انسان داریم: کسانی که مردم را به دو دسته تقسیم می‌کنند و کسانی که این کار را نمی‌کنند
khanom mohandes
انسان ذاتاً با ساده‌سازی پیوستاری پیچیده به دو حوزه، دنبال شفافیت و خاتمه است.
khanom mohandes
در دیدگاه سنتی، هوش برابر است با توانایی اندیشیدن و یادگیری. اما در جهانی آشفته، مجموعهٔ دیگری از مهارت‌های شناختی، اهمیت بیش‌تری دارند: توانایی تجدید نظر و ترک آموخته‌های قبلی.
Amir Reza
هنر گوش‌دادن تشویقی را تمرین کنید. وقتی سعی دارید ذهن دیگران را باز کنید، اغلب گوش دادن بهتر از سخن گفتن است. چه‌طور می‌توان به تبلور عقاید دیگران و کشف دلایل برای تغییر، علاقه نشان داد؟ بهتر است بیش‌تر سؤال کنید.
khanom mohandes
با افزایش سن با تمرکز بیش‌تری دنبال معنا می‌گردیم و اغلب آن را در اعمالی می‌یابیم که به نفع دیگران هستند.
khanom mohandes
این اعمال‌مان هستند که هدف و حس تعلق به ما می‌بخشند، نه محیط.
khanom mohandes
حتی محققان می‌گویند کوهنوردان با استقامت با احتمال بیش‌تری در اردوها فوت می‌کنند، چون مصمم هستند هر طور شده به قله برسند.
khanom mohandes
استقامت ترکیبی از اشتیاق و پشتکار است
khanom mohandes
روان‌شناسان دریافته‌اند وقتی افراد می‌فهمند می‌خواهید روی آن‌ها تأثیر بگذارید، سراغ مکانیسم‌های دفاعی پیچیده‌ای می‌روند
khanom mohandes
فرضیهٔ کلیدی این رویکرد این است که به‌ندرت می‌توان کسی را وادار به تغییر کرد. بهتر است به افراد کمک کنیم انگیزه‌ای برای تغییر پیدا کنند
khanom mohandes
احتمالاً شنیده‌اید اگر قورباغه را در قابلمه‌ای پر از آب جوش بیندازید، سریع از آن بیرون می‌پرد. اما اگر قورباغه را در آب ولرم بگذارید و کم‌کم دما را زیاد کنید، می‌میرد. جانور توانایی تجدید نظر در موقعیت را ندارد و زمانی متوجه خطر می‌شود که خیلی دیر شده است. به‌تازگی روی این داستان محبوب تحقیق کردم و به مشکلی برخوردم: حقیقت ندارد. اگر قورباغه‌ای را داخل آب جوش بیندازید، تنش به‌شدت می‌سوزد. شاید بتواند فرار کند، شاید هم نتواند. در واقع در آبی که به‌تدریج گرم می‌شود، بهتر عمل می‌کند: به محض این‌که با دمای آب احساس ناراحتی کند، بیرون می‌پرد. این قورباغه‌ها نیستند که دست به ارزیابی مجدد نمی‌زنند. ما چنین موجوداتی هستیم. وقتی این داستان را می‌شنویم و حقیقتش را می‌پذیریم، به‌ندرت به خودمان زحمت می‌دهیم و آن را زیر سؤال می‌بریم.
متانت
رهبران قدرتمند با ترغیب منتقدان، قدرتمندتر می‌شوند. رهبران ضعیف نقدها را خفه می‌کنند و ضعیف‌تر می‌شوند
khanom mohandes
اگر مدام نظرتان را عوض نکنید، زیاد اشتباه خواهید کرد
Nafis
«یادگیری نیازمند تواضع است تا فرد بفهمد باید چیزهای جدیدی یاد بگیرد.»
Nafis
تحقیقات نشان می‌دهند هر چه نمرهٔ آی‌کیو بالاتری بگیرید، احتمالش بیش‌تر است که درگیر کلیشه‌ها شوید. چون زودتر از بقیه، الگوها را تشخیص می‌دهید. آزمایش‌های تازه نیز می‌گویند هر چه باهوش‌تر باشید، بیش‌تر با به‌روزرسانی عقایدتان به مشکل برمی‌خورید.
khanom mohandes
شاید پیشرفت بلک‌بری تا حد زیادی به خاطر طرز فکر علمی مایک، در مقام یک مهندس بود، اما نابودی‌اش نتیجهٔ بازاندیشی نکردن او در مقام مدیرعامل بود.
khanom mohandes
وقتی نوبت به وسایل‌مان می‌رسد، با اشتیاق به روزشان می‌کنیم. وقتی لباس‌های‌مان قدیمی می‌شوند، عوض‌شان می‌کنیم و دکور آشپزخانه که از مد می‌افتد، آن را بازسازی می‌کنیم. ولی نوبت به دانش و نظرات‌مان که می‌رسد، دوست داریم نگه‌شان داریم. روان‌شناسان این پدیده را ضبط و جمود می‌نامند. آسایش حاصل از اعتقادی راسخ را به رنج حاصل از تردید ترجیح می‌دهیم
khanom mohandes

حجم

۴۷۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

حجم

۴۷۴٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۳۲ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان
صفحه قبل
۱
۲
...
۱۳صفحه بعد