بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب راهنمای مدیریت احساسات در محیط های کاری | صفحه ۸ | طاقچه
تصویر جلد کتاب راهنمای مدیریت احساسات در محیط های کاری

بریده‌هایی از کتاب راهنمای مدیریت احساسات در محیط های کاری

۳٫۰
(۲۹)
هرکس که سؤالی پرسید، مخالف نیست. هدف از برخورد با مخالف‌ها محروم‌کردنِ گروه از شک‌گراییِ سالم نیست (دیدگاه‌های بدبینانه معمولاً بر منطقِ بی‌نقصی استوارند)
مرتضی چرخ‌زرین
افراد ازخودراضی با دنبال‌کردن ضعف‌ها، کوچک‌کردن دیگران و کم‌کردن انرژیِ آن‌ها امنیتِ روانی را تخریب می‌کنند. همچنین، به این دلیل که چنین افرادی معمولاً با همه رفتارِ بدی دارند، احتمال این‌که سرعت و انگیزهٔ گروه را از بین ببرند زیاد است
مرتضی چرخ‌زرین
فرد مخالف مانعی است که به تمامِ اشکالاتِ طرحِ پیشنهادی اشاره می‌کند، ولی هیچ پیشنهادِ جایگزینی ندارد. مارک ساستِر، سرمایه‌گذار خطرپذیر، می‌نویسد مخالف‌ها «از خارجِ گود فریاد می‌زنند، ولی هیچ‌وقت مسئولیتِ نتایج یا تصمیمات را برعهده نمی‌گیرند و شعارشان "این نشدنیه" است».
مرتضی چرخ‌زرین
تحقیقات نشان می‌دهند گرایش ما طوری است که از آدم‌هایی شبیه به خود، آشنا، خوش‌قیافه و کسانی که دوستمان دارند خوشمان می‌آید. اگر گمان می‌کنید کسی ناخوشایند است یا دوست‌داشتنی نیست، شاید دلیلش این است که با شما فرق دارد، یا شاید هم هنوز به‌خوبی او را نمی‌شناسید!
مرتضی چرخ‌زرین
سِت گودین می‌نویسد: «وقتی کارمندی با دست‌کم نشان‌دادنِ پروژه‌ای روحیهٔ کاریِ گروه را تخریب می‌کند، یک نفر گروه را ترک می‌کند و از وظیفه‌اش شانه خالی می‌کند، یا وقتی یک قلدر باعث می‌شود یکی از کارکنانِ آینده‌دار سازمان را ترک کند، بیش‌ترِ اوقات با بی‌اعتنایی، در مورد این شخص می‌گوییم تصدی‌گری یا مهارت‌های شغلیِ خوبی دارد، و آن‌چنان هم آدمِ بدی نیست.» مدیران، برای امنیتِ روانیِ گروهشان، اصلاً «نباید» با چنین افرادی مدارا کنند
مرتضی چرخ‌زرین
کسانی که از بحث دوری می‌کنند بهتر است به‌یاد داشته باشند که افرادِ اهلِ بحثْ قصدِ حمله یا توهینِ شخصی ندارند. افراد اهل بحث هم باید به‌یاد داشته باشند که بحث‌های پرجدل ممکن است مانع همکاریِ دیگران شوند.
مرتضی چرخ‌زرین
دِرل زِناک، تهیه‌کنندهٔ فیلم، می‌نویسد: «اگر دو همکار همیشه باهم موافق باشند، آن‌وقت یکی از آن‌ها به‌دردنخور است. اگر هم هر دو همیشه مخالف باشند، جفتشان به‌دردنخورند.»
مرتضی چرخ‌زرین
این مسئولیت را بر دوشِ اعضای گروه نگذارید که نبودِ امنیت روانی را به شما بگویند، آن‌ها چنین کاری نمی‌کنند. به‌عنوان رهبر، وظیفهٔ شماست که گفت‌وگو را شروع کنید. از افراد گروه بپرسید: «چیکار می‌تونم بکنم که گروه برای خطرکردن امنیتِ بیش‌تری داشته باشه؟»
مرتضی چرخ‌زرین
وقتی اعضای تیم از کلماتِ اختصاری یا اصطلاحاتِ فنی استفاده می‌کنند، از آن‌ها بخواهید توضیح دهند (و خودتان از چنین مواردی استفاده نکنید). بااین‌که ممکن است ابتدا نگران شوید که دیگران با سؤالِ شما چه نظری درباره‌تان پیدا خواهند کرد، به‌یاد داشته باشید که مشغولِ الگوسازیِ این رفتار برای دیگرانید و همه باهم می‌توانید امنیتِ روانی را بیش‌تر کنید.
مرتضی چرخ‌زرین
از اعضای گروه بخواهید تعمداً نظراتِ بی‌معنی بدهند یا بخواهید بدترین پیشنهادهایی را که به‌نظرشان می‌رسد مطرح کنند. این تمرین فشار را از روی گروه برمی‌دارد و به اعضا اجازه می‌دهد بی‌محابا و جسور باشند.
مرتضی چرخ‌زرین
سؤالاتی مانند «نظر شما چیه؟» یا «کسی مخالفه؟» در بیان دیدگاه‌های مخالف تأثیرِ چندانی ندارند، مخصوصاً اگر کسی در گروهتان درون‌گرا باشد. از همهٔ اعضا بخواهید نظرشان را بنویسند و بعد آن را بلند برای بقیه بخوانند.
مرتضی چرخ‌زرین
متأسفانه، همیشه نمی‌توانید برای گروهتان امنیت روانی ایجاد کنید. در اداره‌هایی با محیطِ رقابتی که برای اعتمادبه‌نفس و جذبه ارزش قائل‌اند، چنین کاری ممکن نیست، چون با این ویژگی‌ها نمی‌توان گروه خوبی ساخت
مرتضی چرخ‌زرین
بهترین گروه‌ها، چه حضوری چه غیرحضوری، نظراتشان را مرتب به بحث می‌گذارند، اجازه نمی‌دهند گفت‌وگو در اختیار یک نفرِ قرار بگیرد و به احساساتِ هم حساس‌اند.
مرتضی چرخ‌زرین
کار را به محلی برای یادگیری بازتعریف کنید، یا سرِ کار دوستانِ بیش‌تری پیدا کنید.
Amir Ganjkhani
شریل سَندبِرگ می‌گوید: «کار روی چیزهایی که برایمان مهم‌اند به ما انگیزه می‌دهد، همین‌طور کار با کسانی که برایمان مهم‌اند.»
Amir Ganjkhani
کشف کاری که دوست دارید انجام دهید بدون عمل به آن مثل پیداکردنِ همسر از روی مشخصاتش است
Amir Ganjkhani
امروزه، یادگیریِ مستمر در محل کارْ گزینه‌ای ضروری است، نه اختیاری.
Amir Ganjkhani
گر حس کنجکاوی‌تان را پرورش دهید و ذهنتان را برای پذیرشِ ایده‌های جدید آماده نگه دارید، می‌توانید در هر شغلی چیزی پیدا کنید که به‌نظرتان جالب باشد.
Amir Ganjkhani
درک اثرِ بزرگ‌تری که کارِ ما بر دیگران می‌گذارد بهره‌وری را افزایش می‌دهد و بهمان کمک می‌کند روزها، به‌ویژه روزهای کسل‌کننده را پشت‌سر بگذاریم. حتی تعامل‌های کوتاه با کسانی که از کارِ ما سود می‌برند باعثِ تغییرِ زیادی می‌شوند (گوگل آن‌ها را «لحظات جادویی» می‌نامد).
Amir Ganjkhani
پل گراهام، سرمایه‌گذار خطرپذیر، می‌نویسد: «قبلاً از خواندنِ این مطلب گیج می‌شدم که کسانی هستند آن‌قدر شغلشان را دوست دارند که چیزِ دیگری را به کارشان ترجیح نمی‌دهند. حقیقت این است که تقریباً همه در هر زمانی ترجیح می‌دهند وقتشان را به‌جای گذاشتن روی حل مشکلاتِ کاری، در دریای کارائیب، با همسرشان یا خوردنِ یک غذای خوش‌مزه بگذرانند.»
Amir Ganjkhani

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۸۰ صفحه

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۸۰ صفحه

قیمت:
۶۵,۰۰۰
۱۹,۵۰۰
۷۰%
تومان